Förskollärare i Ätradalen

Förskollärare i Ätradalen

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och innevånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Vi erbjuder dig: - Pedagogisk utvecklingstid i arbetslag - Introduktionsperiod för nyutbildade förskollärare - Fria pedagogiska måltider - Arbetskläder utomhus - Friskvårdsbidrag Ätradalens förskolområde består av förskolorna Nyckelpigan och Ängsgården i Timmele, Regnbågen i Dalum, Pastellen i Blidsberg och Träskon i Trädet. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som förskollärare ansvarar du för att undervisningen bedrivs i enlighet med målen i läroplanen och är en del i arbetslagets uppdrag för att främja barns utveckling och lärande. I arbetet ingår även ett uppdrag kring barn i behov av särskilt stöd tillsammans med de andra pedagogerna. Utbildning och lärmiljöer anpassas efter behov. Du kommer att ha ett nära samarbete med specialpedagog som finns knuten till förskolområdet och det finns pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk på förskolorna. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning, utvärdering och analys av resultatet i utbildningen.

Kvalifikationer
Du som söker har förskollärarexamen, alternativt lärarexamen med inriktning mot förskolan. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Tidigare erfarenhet som förskollärare är meriterande. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt i både ord och handling. Vidare är du en positiv, flexibel, engagerad, strukturerad och ansvarsfull person med god samarbetsförmåga. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och frågor. Du visar engagemang och är intresserad av att utveckla förskolan vidare. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Åsa Jansson
Telefon 0321-595521
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnomsorg/forskolor/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)