Förskollärare i Ätradalen

Förskollärare i Ätradalen

Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet. I arbetet ingår även ett uppdrag kring barn i behov av särskilt stöd tillsammans med de övriga pedagogerna. Den pedagogiska verksamheten och lärmiljön anpassas efter barnens behov och intressen. Du samarbetar med specialpedagog i området och det finns pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk och arena för olika utvecklingsfrågor.

Kvalifikationer
Du som söker har förskollärarexamen, alternativt lärarexamen med inriktning mot förskolan. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Tidigare erfarenhet som förskollärare samt delaktighet i utvecklingsarbete är meriterande liksom kunskap om och erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete. Vidare är du en strukturerad och ansvarsfull person med god samarbetsförmåga. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och frågor. Du visar engagemang och är intresserad av att utveckla verksamheten.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Åsa Jansson
Telefon 0321-595521
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnomsorg/forskolor/
Sista ansökningsdag 25 nov (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Vi erbjuder dig: - Pedagogisk utvecklingstid i arbetslag - Introduktionsperiod för nyutbildade förskollärare - Fria pedagogiska måltider - Arbetskläder utomhus Ätradalens förskoleområde består av förskolorna i Timmele, Dalum, Blidsberg och Trädet. Vi söker nu en förskollärare till området.