Förskoleadministratör

Förskoleadministratör

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Ulricehamns kommun har 20 förskolor. Av dem finns fem i centrala Ulricehamn och 15 är spridda i orterna. I kommunen finns även fem fristående skolor och en öppen förskola. Som förskoleadministratör utgör du ett nära chefsstöd till förskolans rektorer inom områden som barn-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöadministration. Du har ditt kontor centralt placerat i Ulricehamn och kommer att arbeta dagtid. Om du tycker om att ta initiativ, har en mycket stark känsla för service och värdesätter att arbeta i team men kan utföra uppdrag självständigt. Då är detta en tjänst för dig. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är omväxlande med ett periodvis högt tempo där målsättningen är att ge bästa möjliga service. I arbetet som förskoleadministratör ingår bland annat; ekonomiadministration, som exempelvis fakturahantering i ekonomisystemet Raindance, sköta beställningar och bokningar, telefon- och posthantering och till viss del arkivering. Du stödjer chefer och arbetar självständigt med personalhantering i Självservice (Personec). Annan personaladministration, såsom förbereda annonser vid rekrytering, underlag inför intervjuer, samt administrera anställningsunderlag. Du stödjer rektorer vid introduktion av ny personal. I ditt uppdrag ingår även administrativt stöd i arbetsmiljöfrågor, såsom bokning av olika utbildningar och uppföljningar av skyddsronder. Du kommer även att vara cheferna behjälplig i framtagandet av underlag för statistik samt förberedelser inför utskick av olika slag. Du kommer även att ha en nyckelroll inför samordningen vid sommarjour. I ditt uppdrag ingår även viss samordning med köks- och städorganisationerna samt fastighetsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig för att axla det administrativa uppdraget. Vi ser även att du har användarvana i olika ekonomi-, personal- och förskoleadministrativa system. Vidare att du har grundläggande IT kunskaper då uppdraget kräver mycket god datorvana. Du kommer även stödja chefer i olika IKT-frågor. Erfarenhet av att arbeta inom skolväsendet och förståelse för förskolans pedagogik och utbildning är meriterande. Även administratörserfarenhet från förskola eller arbete som chefsstöd är meriterande för tjänsten. Du är strukturerad och ansvarstagande med en väl utvecklad samarbetskompetens. Din kommunikativa förmåga är god och du har lätt för för att uttrycka dig. Du hanterar svenska språket med säkerhet i både tal och skrift vilket är viktigt då du kommer att ha kontakt med chefer, personal på förskolorna och andra interna och externa aktörer. Arbetet kräver att du kan prioritera och hantera många arbetsuppgifter parallellt. Du är en person med öppen och flexibel inställning till ditt dagliga arbete och de människor du möter. Du har förståelse av vad ett serviceinriktat arbete innebär och har förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du kan även hantera känsliga och sekretessbelagda uppgifter. Du arbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Att skapa goda relationer och bidra med kunskap och kompetens ser du som en självklarhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Löpande rekrytering, intervjuer kan ske under annonstiden. Tjänsten tillsätts efter det att erforderliga beslut fattats. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Malin Molid Svenningsson
Telefon 0766436588
Område Ulricehamn
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnomsorg/forskolor/
Sista ansökningsdag 18 dec 2019 (8 dagar kvar)