Enhetschef till hemtjänsten

Enhetschef till hemtjänsten

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss?

Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis.

Sektor välfärd befinner sig i en spännande utvecklings- och förändringsfas! Vi har gjort om verksamhetsområden inom sektorn för att på ett mer ändamålsenligt sätt stärka brukarprocessen. Verksamhet Hemtjänst och hemsjukvård ansvarar för insatser till äldre enligt Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen. Vi har verksamhet över hela kommunen och har ansvar för myndighetsutövning, hemsjukvård, hemtjänst och korttidsverksamhet. Vårt uppdrag är att ge stöd och hjälp till de äldre som har svårt att klara det dagliga livet samt ge god och kvalitetssäker hemsjukvård.

Till vår hemtjänst söker vi nu en enhetschef till Norra hemtjänsten. Ett hemtjänstområde som servar norra delen av kommunen, där arbetsgrupperna utgår från Hökerumsgården och Parkgården i Dalum.

Vi söker dig som har ett starkt individfokus, som trivs i teamarbete och som vill arbeta med kvalitets- och utvecklingsfrågor i ett nära samarbete med ledningsgrupp och personal. Är det du? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som enhetschef är att planera, leda och driva din verksamhet utifrån ett kundfokus där individens behov står i centrum. Att hitta de goda lösningarna för individen och ha en hög kundnöjdhet är ett givet mål. Genom ditt sätt att leda, utveckla och fördela resurser ger du personalen rätt förutsättningar att ge en kvalitetssäker vård och omsorg. För oss är ett tillitsbaserat ledarskap en viktig del av vår värdegrund. Du har verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. För att möta framtida krav och förväntningar ingår ett systematiskt kvalitetsarbete som en naturlig del i ditt ledaruppdrag.

Som enhetschef är du ansvarig för bemanning och rekrytering samt att arbeta aktivt med dina personalgrupper. I din roll ansvarar du dessutom för samverkan på en rad arenor och förmågan till samarbete är en förutsättning för att lyckas i arbetet. Du ansvarar för budget med målet att ha en ekonomi i balans. Kompetensförsörjning är en av de utmaningar vi står inför, och vi arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi ger dig goda utvecklingsmöjligheter till fortlöpande utbildningar inom chef- och ledarskap.

Organisatoriskt är du underställd verksamhetschef för hemtjänst och hemsjukvård och i ditt arbete har du stöd av administratör, HR-konsult, rekryterare och ekonom. Du ingår tillsammans med övriga åtta enhetschefer i verksamhetsområdets ledningsgrupp, där vi arbetar utifrån principer om teamarbete, kollegialt lärande, kommunikation och lösningsfokus. Du kommer att arbeta extra nära dina tre kollegor som även de ansvarar för varsitt hemtjänstområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett engagemang, driv och vilja att fortsätta utveckla vår äldreomsorg. För att vara aktuell för tjänsten har du relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot socialt arbete, organisation eller ledarskap alternativt annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig. B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

Det är meriterande om du dessutom har:
* Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg
* Erfarenhet av att ha arbetat som chef, gärna inom äldreomsorg eller annan vård och omsorgsverksamhet

För att lyckas i rollen som enhetschef har du förmåga att prioritera ditt arbete, se olika lösningar, visa handlingskraft och fatta beslut. Tillsammans med kollegorna driver du verksamhetsgemensamma frågor, vi ser därför att du har ett helhetsperspektiv och kan anpassa såväl dig som verksamheten efter nya utmaningar och behov. Du är en trygg ledare och ditt ledarskap präglas av en öppen och rak kommunikation, prestigelöshet och lyhördhet. Arbetet innebär hög grad av samverkan vilket ställer krav på att skapa goda relationer och gott samarbete. Hemtjänstarbetet kräver snabba omställningar, så stor vikt kommer läggas på flexibilitet och personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig:
Som chef i Ulricehamns kommun genomgår du ett gediget chefsutvecklingsprogram. Vi har väl inarbetade stödfunktioner inom HR, ekonomi och administration samt stöttning av chefskollegor inom verksamheten.

Vi erbjuder också bland annat:
* Flexibel arbetstid
* Semesterväxling där du kan byta semesterersättning mot fler semesterdagar
* Generösa möjligheter till kompetensutveckling
* Friskvårdsbidrag
* Förmånscykel

Övrigt
Intervjuer kommer att hållas under vecka 32.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Nina Landström
Telefon 0321-59 56 20
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (36 dagar kvar)