Enhetschef till IFO barn och familj

Enhetschef till IFO barn och familj

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Vi behöver nu en ny enhetschef till vår IFO-verksamhet inom barn och familj. Här kommer du vara del av ett engagerat team som fortsätter utveckla Ulricehamns socialtjänst till en av landets mest intressanta. Hos oss är klienten i fokus, även i praktiken! Vi har i över tio år arbetat med ett systemteoretiskt förhållningssätt. Det innebär bland annat ett mer medmänskligt sätt att behandla såväl medarbetare som brukare. Bland annat har vi styrt verksamheten mot att möta behoven med egna familjehem istället för köpta. Det innebär förstås en utmaning med att hitta personal som kan vara med att stötta på hemmaplan, men det ger oss också större möjlighet att hjälpa barn och ungdomar i deras hemmiljö. På samma sätt har vi investerat i medarbetarna, genom utbildning och bra bemanning, och ändå lyckats hålla nere kostnaderna. Något som gjort Ulricehamn till ett föredöme inom socialtjänst.

Arbetsuppgifter
I din roll har du det övergripande ansvaret för myndighetsutövandet inom enheten barn och familj. Enheten har omkring 15 medarbetare och de inkluderar bland annat utredande socialsekreterare, verksamhet inom familjerätt och familjehem samt en socionom på Familjecentralen. Vi har låg personalomsättning och våra socialsekreterare har lång erfarenhet från branschen. För att underlätta den dagliga arbetsledningen och i ärendehantering kommer du ges möjlighet att tillsätta en 1:e socialsekreterare på enheten. I din roll som enhetschef har du personalansvar och arbetsmiljöansvar och är delaktig i frågor som rör arbetsrätt. Du ansvarar för bemanning och rekrytering samt arbetar aktivt med personalgrupperna, där du bland annat håller i APT och medarbetar- och lönesamtal. Du ingår också i IFO:s ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschefen för IFO. Som enhetschef jobbar du med människor och är en i allra högsta grad närvarande chef. Förutom att leda och handleda medarbetare ska du fortsätta skapa möjligheter för enheten att utveckla nya innovativa lösningar så att vi aktivt kan jobba med hemmaplanslösningar. Något som kräver ett kreativt arbetssätt utifrån varje enskild persons unika behov och möjligheter.

Kvalifikationer
Vi letar efter dig med relevant högskoleutbildning, som har erfarenhet av myndighetsutövning och goda kunskaper inom lagstiftning som reglerar IFO-verksamheten. För tjänsten är det meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet, gärna inom myndighetsutövning. Om du har utbildning inom ledarskap eller systemteori är det meriterande. Vi ser positivt på om du tidigare har jobbat med hemmaplanslösningar på ett framgångsrikt sätt, gärna i nära samarbete med utförarverksamhet inom IFO och med skolan. Eftersom resor är en central del av tjänsten så är det ett krav att du har B-körkort. För att passa i den här rollen, hos oss, behöver du vara handlingskraftig, självständig och van vid att ta beslut. Du är en kreativ och flexibel person som kan anpassa såväl dig själv som verksamheten efter nya utmaningar och nya behov. Som person är du dessutom relationsskapande, empatisk, lyhörd och lätt att samarbete med.

Övrigt
Känner du igen dig i beskrivningen här och vill ta steget att utvecklas i en expansiv kommun och på en ovanligt trevlig arbetsplats? Då vill vi att du kommer in med din ansökan så snart du kan men senast den 1 december. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se. Du lämnar din ansökan senast den 1 december via ansökningsformuläret på cordovancareer.se
Mer info
Kontaktperson Pia Strandh
Telefon 0733-40 92 13
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (10 dagar kvar)