Enhetschef inom funktionsnedsättning

Enhetschef inom funktionsnedsättning

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Vi behöver nu en ny enhetschef till verksamheten Funktionsnedsättning som vill vara med och driva vårt fortsatta förändrings- och utvecklingsarbete. Vårt gemensamma uppdrag är att utföra de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. I Ulricehamn värnar vi om jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning. Vi fokuserar på att våra brukare får rätt stöd utifrån behov och kan leva ett aktivt och självständigt liv. Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen. Det finns ett nära kollegialt stöd och tillgång till övriga stödfunktioner för dig som chef.

Arbetsuppgifter
I din roll som enhetschef har du personal- och arbetsmiljöansvar samt är delaktig i frågor som rör arbetsrätt. Du ansvarar för bemanning och rekrytering samt arbetar aktivt med personalgrupperna, där du bland annat håller i APT, medarbetar- och lönesamtal. En väsentlig del i arbetet är samverkan inom organisationen och i kontakter mot externa parter där du deltar vid många mötesarenor. Du har ekonomiansvar och ska bedriva verksamheten inom satta ekonomiska ramar och med strävan om en budget i balans. Du leder därför ett systematiskt kvalitetsarbete för att möta nya krav och förväntningar. Vidare ansvarar du för att verksamheten bedrivs utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer samt utifrån brukarens behov i centrum, där brukarens delaktighet och möjlighet till självständighet är central. Ulricehamns kommun och sektor välfärd befinner sig i en stark utvecklings- och förändringsfas, vilket innebär ett stimulerande och intressant arbete som chef, där varje spelare är viktig. Vi ger dig goda utvecklingsmöjligheter till fortlöpande utbildningar inom chefs- och ledarskap.

Kvalifikationer
Du som söker har för uppdraget relevant högskoleutbildning, t ex socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Tidigare erfarenhet av att arbeta som chef eller i ledande funktion är meriterande och erfarenhet av att arbeta med målgrupp utifrån LSS är önskvärt. Du har goda kunskaper om lagstiftningarna LSS, SoL, HSL. Kunskaper inom ekonomi och arbetsrätt är meriterande. B-körkort är ett krav för tjänsten. För att passa i rollen behöver du vara tydlig i din kommunikation, lyhörd och ha god förmåga till samarbete. Som ledare ser vi också att du är självständig, drivande och van att fatta beslut. Du har en helhetssyn med en god strategisk förmåga, ett tydligt kundfokus och en positiv inställning till förändringsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Ann-Christin Efraimsson
Telefon 0321-596712
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/funktionsnedsattning/
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (5 dagar kvar)