Enhetschef inom IFO

Enhetschef inom IFO

Som enhetschef har du personalansvar och arbetsmiljöansvar och du är delaktig i frågor som rör arbetsrätt. Du ansvarar för bemanning och rekrytering samt arbetar aktivt med personalgrupperna, där du bland annat håller i APT samt medarbetar- och lönesamtal. Du är direkt underställd verksamhetschefen inom IFO och ingår som en naturlig del i IFO:s ledningsgrupp. Som enhetschef arbetar du med människor och är en i allra högsta grad närvarande chef där en del av uppdraget innebär att leda och handleda personal. I uppdraget ingår en ekonomi i balans mot uppställda mål och att optimera resurserna genom utveckling och förbättringsarbete av verksamheten. Inom IFO i Ulricehamn finns en tydlig inriktning att arbeta aktivt med hemmaplanslösningar i klientens/brukarens hemmiljö. Vi har ett arbetssätt som grundar sig i ett systemteoretiskt och kreativt arbetssätt utifrån varje klients/brukares unika behov och möjligheter.

Kvalifikationer
Du som söker har relevant högskoleutbildning, t ex socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning, där vi ser att en framgångsrik erfarenhet av arbete med hemmaplanslösningar i nära samarbete med utförarverksamhet inom IFO och skolan är meriterande. Genom din utbildning och erfarenhet har du goda kunskaper inom IFO:s verksamhetsområde och den lagstiftning som reglerar verksamheten. Det är meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet samt om du har utbildning inom systemteori. B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten. För att passa i rollen som enhetschef är du handlingskraftig, självständig och van vid att fatta beslut. Du har en god ekonomisk medvetenhet och förmåga att se till kundens behov och enhetens framtid i ett långsiktigt perspektiv. Som person är du kreativ och du anpassar dig, ditt ledarskap och verksamheten utefter ändrade omständigheter och behov. I yrkesmässiga sammanhang är du relationsskapande, empatisk, lyhörd och lätt att samarbeta med

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/
Sista ansökningsdag 7 apr (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Ulricehamns kommuns IFO-verksamhet befinner sig ständigt i utveckling och förändring, vilket medför höga krav på dig som chef och även stora utvecklingsmöjligheter. Vi söker nu en enhetschef till den del som avser myndighetsutövningen för Barn och Familj. Enheten har ca 18 medarbetare och inkluderar utredande socialsekreterare, familjerätt, familjehem och en socionom på Familjecentralen. Vi söker nu dig som vill vara med och driva vårt fortsatta förändrings- och utvecklingsarbete inom vår verksamhet, välkommen med din ansökan!