Enhetschef för hemsjukvård - sjuksköterskeenheten

Enhetschef för hemsjukvård - sjuksköterskeenheten

Om arbetsplatsen
I Ulricehamn satsar vi på en patientnära verksamhet och hemsjukvården spelar en stor roll för att ge invånarna stöd och omsorg med hög kvalitet. Nyckelord i verksamheten är teamarbete, patientfokus och kvalitet. Vi arbetar utefter en lyhördhet för att förstå våra patienters behov, och med utveckling för att möta dessa på ett modernt och relevant sätt. Som enhetschef har du ditt kontor på Ulricehamns resurscenter på Hestervägen 3 och din enhet ingår i verksamhetsområdet Hemtjänst och hemsjukvård. Detta verksamhetsområde innefattar även bland annat hemsjukvård, handläggarenhet, korttid och hemtjänst. Vi behöver nu en ny enhetschef till hemsjukvård sjuksköterskor. Hemsjukvården för sjuksköterskor består av två enheter som är fördelade på sex olika geografiska områden, hemsjukvård på korttidsenheter, planeringsteam samt inom psykiatri och omsorg. Enheten har två chefer som arbetar tillsammans med sjuksköterskorna. Den enhet vi nu söker ny chef till har runt 25 medarbetare. Hos oss får du möjlighet att leda och utveckla verksamheten med patienten i fokus. Vi befinner oss i en spännande fas med kommande satsningar på kompetensförsörjning och en framtid med Nära vård.

Arbetsuppgifter
I din roll som enhetschef kommer du att planera, utveckla och samordna verksamheten med patienten i fokus. Du har personalansvar och driver medarbetarskapet för att nå målen och utveckla kvaliteten. I ditt ansvar ingår också ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Som enhetschef har du ekonomiansvar och ska bedriva verksamheten inom satta ekonomiska ramar och med strävan om en budget i balans. Du leder därför ett systematiskt kvalitetsarbete för att möta nya krav och förväntningar. Som enhetschef ansvarar du dessutom för samverkan på en rad arenor och förmågan till samarbete är en förutsättning för att lyckas i arbetet. Du ingår tillsammans med övriga enhetschefer i verksamhetsområdets ledningsgrupp där vi arbetar utifrån principer om vikten av team, att utgå från individens behov och kompetensutveckling hos personalen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett engagemang, driv och vilja att fortsätta utveckla vår hemsjukvård. Du har relevant högskoleutbildning och tidigare erfarenhet av att arbeta som chef, gärna inom hälso- och sjukvård. Du är utbildad sjuksköterska eller liknande som vi bedömer lämpligt för uppdraget. Det är meriterande om du har utbildning inom ledarskap. Tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal hemsjukvård är förstås en merit och B-körkort ett krav. För att lyckas i rollen som enhetschef har du förmåga att prioritera ditt arbete, se olika lösningar, visa handlingskraft samt fatta beslut. Som person tycker du om att skapa relationer, vill främja ett gott samarbete och strävar efter ett arbetsplatsklimat som bygger på öppenhet och tillit mellan varandra. Du är kreativ och flexibel och kan anpassa såväl dig själv som verksamheten efter nya utmaningar och behov. Samtidigt är du strukturerad och kvalitetsmedveten i allt du gör. Du är en trygg ledare och ditt ledarskap präglas av en öppen och rak kommunikation. Du har förmåga att se verksamheten utifrån ett strategiskt perspektiv och har god ekonomisk medvetenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig: Som chef i Ulricehamns kommun genomgår du ett gediget chefsutvecklingsprogram. Vi har väl inarbetade stödfunktioner inom HR, ekonomi och administration samt stöttning av chefskollegor inom verksamheten. Vi erbjuder också bland annat: * Flexibel arbetstid * Semesterväxling där du kan byta semesterersättning mot fler semesterdagar * Generösa möjligheter till kompetensutveckling * Friskvårdsbidrag * Förmånscykel

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Nina Landström
Telefon 0321-59 56 20
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/hemsjukvard-2/
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (14 dagar kvar)