Elevassistent till Ulrikaskolan -vikariat

Elevassistent till Ulrikaskolan -vikariat

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Ulrikaskolan växer! Ulrikaskolan är belägen i Ulricehamns tätort med närhet till natur, idrott- och friluftsområden. Här går cirka 360 elever från förskoleklass till och med årskurs sex med fem fritidsavdelningar. På skolan finns ett administrativt stöd och ett elevhälsoteam med specialpedagog, skolsköterska och kurator. Ulrikaskolan är en skola med hög måluppfyllelse med många duktiga och engagerade pedagoger. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Du arbetar tillsammans med kollegor i arbetslag i skola och på fritidshem med att stötta elever kring deras undervisning och i det sociala samspelet, i kombination med omvårdnad och i vissa fall utföra medicinska insatser utifrån egenvård. Att hitta ingångarna hos enskilda elever för att nå resultat i undervisning och för att utvecklas i det sociala samspelet är något du behöver ha stort fokus och intresse för i ditt arbete. Under förmiddagen finns du med i skolan som resurs i klassrum samt under rastverksamhet i form av rastvärd eller som stöd för enskilda elever. Under fritidstid finns du med som resurs i gruppen och deltar i viss mån kring planering och genomförande av verksamheten. Arbetet kan variera mellan att finnas som stöd för enskild elev, liten grupp eller hela klassen/gruppen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor med medicinska behov och neuropsykiatriska svårigheter. Vi har krav på slutförd gymnasieutbildning där inriktning som barnskötare, undersköterska eller elevassistent är meriterande. Vi meriterar även erfarenhet av arbete som elevassistent inom grundskola. I arbetet som elevassistent behöver du vara lugn, tålmodig och ha förmåga att kunna anpassa dagen efter gruppens eller den enskilda elevens behov. Du är en tydlig ledare och förebild samt har ett lågaffektivt förhållningssätt i mötet med unga. Som person är du strukturerad, lösningsfokuserad samt har lätt att samarbeta med dina kollegor. Relationsskapande är en av dina styrkor då vi tror på att goda prestationer kommer ur goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Helena Bergquist
Telefon 0321-59 54 01
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundskola/grundskolor/ulrikaskolan/
Sista ansökningsdag 21 apr 2021 (4 dagar kvar)