Elevassistent till Marbäck skola

Elevassistent till Marbäck skola

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Välkommen till Gällstad skolområde! Söder om Ulricehamns tätort hittar du Marbäcks skola, en mindre enhet med ca 60 elever F-6. Det finns också fritidshem på skolområdet. Vi söker nu en elevassistent till vår verksamhet för anställning under vårterminen. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som elevassistent stöttar du elever under hela skoldagen och är med under såväl lektioner som raster och på fritidshemmet där du har ett stort ansvar för att elever får en stimulerande och lugn arbetsmiljö. Det är viktigt att du hela tiden är närvarande både fysiskt och mentalt och att du har förmåga att se situationer som uppstår utifrån elevens perspektiv. I uppdraget ingår att ha en god och kontinuerlig kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer
Du som söker har erfarenhet av att arbeta med barn och unga via yrkesarbete eller på annat sätt exempelvis föreningsliv. Pedagogisk utbildning eller erfarenhet från tidigare arbete som elevassistent, fritidspedagog eller resurspedagog är meriterande. Vi söker dig som är lugn, trygg och stresstålig med en positiv grundsyn. Som elevassistent behöver du kunna vara flexibel och anpassa dig efter elevers behov samtidigt som du kan bibehålla en tydlig struktur över dagen. Ditt förhållningssätt i mötet med unga är lågaffektivt och du har förmåga att vara en tydlig ledare och förebild. Du arbetar bra med andra människor och har lätt för att skapa goda relationer till såväl barn som vuxna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Caroline Ahl
Telefon 0321-595916
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundskola/grundskolor/marbacks-skola/
Sista ansökningsdag 4 dec 2020 (1 dag kvar)