Ekonom med systemansvar

Ekonom med systemansvar

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Ekonomifunktionen tillhör kommunens kommunledningsstab, totalt är vi 17 medarbetare och samtliga kommunens ekonomer har sin anställning i ekonomifunktionen. Inom ekonomifunktionen finns också kommunens upphandlingsenhet, med direktrapporterande chef. Ekonomifunktionen utgör ett stöd till verksamheterna och organisationens chefer gällande budget, löpande redovisning, uppföljning, årsredovisning med mera. Upphandlingsenheten utgör ett stöd till verksamheterna och organisationens chefer vid inköp och genomförande av upphandlingar. Vi ansvarar även för systemförvaltning av ekonomisystemet Raindance och för planerings- och uppföljningssystemet Stratsys.

Arbetsuppgifter
Som ekonom med systemansvar hos oss kommer du att vara ansvarig för vårt ekonomisystem Raindance. Du ger även kvalificerat stöd till chefer i kommunen avseende budget, prognos och uppföljning av ekonomi och verksamhet. Du deltar i arbetet med kommunens budget och årsredovisning och du bidrar även i arbetet med att utveckla ekonomifunktionens interna processer och rutiner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen som förvaltningsekonom, civilekonom eller annan akademisk examen som bedöms relevant. Vi ser gärna att du har arbetat i ett ekonomisystem tidigare och erfarenhet av ekonomisystemet Raindance är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i Excel och bör även ha kompetens inom redovisningsområdet. Om du har arbetslivserfarenhet från budget- och verksamhetsuppföljning eller liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig sektor eller i ett större företag, är det positivt. Du har god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person är du samarbetsorienterad, strukturerad, serviceinriktad, noggrann och pedagogisk. Ditt arbete präglas av förmågan att samverka med olika funktioner både internt och externt. Du förväntas ta stort eget ansvar för att uppnå önskat resultat. Du ger ett positivt bemötande och kan arbeta både självständigt och i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Ulrica Fagerson
Telefon 0766-435051
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 1 dec 2021 (3 dagar kvar)