Driftledare till IT-enheten

Driftledare till IT-enheten

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

IT är en resultatenhet inom sektor service som levererar teknisk support till Ulricehamns och Tranemo kommun. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats där du får möjlighet att påverka och utvecklas i en dynamisk miljö präglad av kunskap, kvalitet och glädje. Arbetet i vår verksamhet, liksom för hela sektor service, drivs av ett långsiktigt strategiarbete där fokusområden är god kommunikation, ordning och reda samt gott bemötande. Genom att arbeta med våra fokusområden ska vi nå vårt mål om att vår goda service gör människor glada. Verksamheten styrs av avtal tecknade mellan IT och dess kunder.
Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som driftledare kommer du att kravställa en stabil och effektivt driftsmiljö som uppfyller verksamhetens behov.
Vidare arbetar du för att optimera och effektivisera det interna arbetssättet samt stötta IT- tekniker i deras dagliga arbete genom att bl.a. leda veckomöten, avstämningsmöten och hålla i bemanningsfrågor.
I din roll ingår även att arbeta med kostnadsmodell, prissättning, tjänstfiering samt kontroll av fakturor med högre belopp. Du planerar och därefter leder du applikationsmöten tillsammans med verksamheter.
Du har ett tätt samarbete med IT-chef och tillsammans arbetar ni bl.a, med budgetering kring drift och investering. Du kommer också att agera ställföreträdande IT-chef när denne inte är närvarande.

Kvalifikationer
Du har minst 3 årig utbildning som dataekonom, alternativt systemvetarutbildning, datavetenskapsprogram eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dessutom har du erfarenhet av att leda en arbetsgrupp.

Du har fokus på proaktivt arbete inom infrastruktur och verksamhetssystem, deltar och leder arbetsgrupper främst med fokus på drift.
I ditt arbete kommer du att träffa mycket människor och då krävs det god samarbetsförmåga, att du är serviceinriktad och att du har lätt för att skapa och underhålla relationer.
Körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Mer info
Kontaktperson Jonatan Halling
Telefon 0321-595184
Område Ulricehamn
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (5 dagar kvar)