Demenssjuksköterska

Demenssjuksköterska

Som demenssjuksköterska har du det övergripande ansvaret för personer med kognitiv svikt samt att deras anhöriga får ett gott omhändertagande. Du arbetar i multiprofessionella team genom samverkan med primärvård och fungerar även som konsulterande och handledande specialistkompetens mot annan legitimerad hälso och sjukvårdspersonal och omvårdnadspersonal. Du kommer samverka med biståndshandläggare, demenssamordnare och anhörigstödjare. I rollen som demenssjuksköterska följer du forskning och utveckling samt sprider kunskapen vidare till kommunens verksamheter och anhöriga. Vidare kommer du delta i kvalitetsarbete och kvalitetsutveckling i BPSD-registret samt medverka i nätverk kring demens.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom hemsjukvård. Vidare ser vi det som meriterande om du tidigare har arbetat i dokumentationssystemet Treserva samt arbetat med kvalitetsregister såsom BPSD, Senior Alert och palliativregistret. Har du erfarenhet av att handleda och undervisa personal är det också meriterande. För tjänsten krävs att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt att du har B-körkort.

Du är drivande och kvalitetsmedveten som sjuksköterska och trygg i att fatta självständiga beslut samt van vid att arbeta i nära samarbete med andra. Som person är du relationsskapande och i mötet med patienter och kollegor är du empatisk och lyhörd. För att trivas i rollen hos oss är du positivt inställd till förbättringsarbeten och har ett intresse för utvecklingsfrågor.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/halso-och-sjukvard/hemsjukvard/
Sista ansökningsdag 27 jan (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare.

Verksamheten Beställning och Kvalité ansvarar för insatser enligt Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen. Vi har verksamhet över hela kommunen och har särskilda boenden både i centralorten och i några av de andra orterna i kommunen. Vårt uppdrag är att ge god och säker vård till våra kommuninvånare som är inskrivna i hemsjukvården, veckans alla dagar. Vårt mål är att vara en attraktiv arbetsplats där du är en viktig del i vår utveckling. Vår arbetsmiljö ska vara hälsosam och utgå från våra patienters behov. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helger.

Just nu utökar vi vår verksamhet med en demenssjuksköterska som ska vara med och starta upp vårt demenscentrum. Då rollen är ny kommer du ha stora möjligheter att vara delaktig i utformandet av tjänsten och dess innehåll! Är du en positiv och trygg person som trivs med att hjälpa andra människor? Då är du rätt person för oss!