Bygglovsingenjör/bygglovshandläggare

Bygglovsingenjör/bygglovshandläggare

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära symbios med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. På byggenheten är vi ett engagerat gäng som tillsammans med hela sektorn för miljö- och samhällsbyggnad står inför en spännande framtid. Är du intresserad av att vara med och förvalta och utveckla vårt bygglovsarbete? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Arbetet som bygglovsingenjör/bygglovshandläggare innebär att du deltar i hela bygglovsprocessen från lov till slutbesked, med fokus på lovdelen, samt i mindre utsträckning självständigt hantera och hålla tekniska samråd. Det ingår även att handlägga tillsynsärenden enligt PBL, utifrån inkomna klagomålsärenden eller egeninitierad tillsyn. Arbetet utförs självständigt men också tillsammans med kollegor där du har möjlighet att påverka gemensamma arbetssätt och förväntas delta aktivt i arbetet med att utveckla processer och rutiner. Du är delaktig i vår myndighetsutövning med utgångspunkt från krav i lagstiftning, föreskrifter m.m. och du kommer även ge råd och upplysningar till allmänheten, såväl internt som externt. I tjänsten ingår att fatta egna beslut på delegation men också ha ärenden som beslutas i miljö-och byggnämnden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen som byggnadsingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet från myndighetsutövning inom bygg samt kunskaper om bygglagstiftning och byggregler. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning eller byggproduktion samt relevant arbetslivserfarenhet inom byggbranschen. Tjänsten kommer utformas baserat på om du har en bakgrund som handläggare eller ingenjör. B-körkort är ett krav för tjänsten. För att passa i rollen behöver du vara serviceinriktad, positiv och ha en bra kommunikativ förmåga. Du arbetar bra både självständigt och i samarbete med kollegor och du driver arbetet framåt på ett målmedvetet sätt. Vi ser gärna att du har ett intresse för utveckling samt att du har god datorvana.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/boendeochmiljo/
Sista ansökningsdag 26 aug 2019 (7 dagar kvar)