Bostadsanpassare / MAR

Bostadsanpassare / MAR

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Verksamheten beställning och kvalitet arbetar med myndighetsbeslut, uppföljning och granskning inom välfärdsområdet samt hemsjukvård. Verksamheten är fördelad på två handläggarenheter och två hemsjukvårdsenheter. Kommunens hemsjukvård består av sjuksköterskor/distriktsköterskor, arbetsterapeuter samt fysioterapeuter och ansvarar i vissa fall för hälso- och sjukvård som berör personer som; *bor i särskilt boende eller på korttidsvistelse *har behov av hälso- och sjukvårdsinsatser i hemmet *vistas i dagverksamhet Person med funktionsnedsättning har möjlighet att få bostaden anpassad efter behov, både inom- och utomhus. Anpassningsåtgärden ska vara nödvändig med hänsyn till funktionsnedsättningen. Kommunens handläggare för bostadsanpassning utreder och fattar beslut i ärenden av inkomna ansökningar från kommuninvånare med eventuellt behov. Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) ansvarar för att patienterna får en säker och ändamålsenlig rehabilitering av god kvalitet inom kommunens ansvarsområde. Vi söker nu en erfaren arbetsterapeut för ett kombinerat uppdrag som bostadsanpassare och MAR. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som vår nya medarbetare kommer du att arbeta med bostadsanpassning och som medicinskt ansvarig inom rehabilitering (MAR) Du arbetar tillsammans med främst MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska), vårdutvecklare, verksamhets- och enhetschefer inom kommunal hälso- och sjukvård. Du kommer även att ingå i ledningsgruppen för verksamheten beställning och kvalité. Den största delen av tjänsten utgörs som bostadsanpassare. Du samarbetar främst med arbetsterapeuter inom kommunen och primärvården i Ulricehamn. Arbetet innebär bland annat att ta emot ansökningar och intyg samt besluta om bostadsanpassning. Du gör hembesök och beslutar om besiktningar samt lämnar ekonomisk redovisning i ärenden. Du verkar som kommunens handläggare och är behjälplig med frågor och information kring bostadsanpassning från kommuninvånarna. I rollen som MAR innebär det att du ansvarar för arbetsuppgifter enligt gällande författningar, du informerar om lagar och riktlinjer och ger råd och stöd i habilitering /rehabiliteringsfrågor. Du deltar i utvecklingsarbeten där habilitering/rehabilitering ingår, upprätthåller och utvecklar verksamhetens kvalitet- och patientsäkerhetsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har flerårig erfarenhet av kommunal hälso-och sjukvård samt erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete. Goda kunskaper i hälso- och sjukvårdslagstiftningen (HSL) Tidigare arbete som MAR eller bostadsanpassare är meriterande. Meriterande är även erfarenhet av inköp av varor och tjänster, liksom tidigare erfarenhet och vana av ekonomiskt ansvar och redovisning. Du har en god pedagogisk förmåga som skapar tydlighet, innehar en hög kostnadsmedvetenhet, engagemang och delaktighet. Du har lätt för att samverka med kollegor och andra aktörer, så väl offentliga som privata. Som person är du trygg i dig själv, har ett gott omdöme och trivs med att arbeta självständigt samt har ett professionellt förhållningssätt.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Ann-Christin Efraimsson
Telefon 0321-596712
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/halso-och-sjukvard/hemsjukvard/
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (19 dagar kvar)