Biträdande rektor

Biträdande rektor

I ditt uppdrag som biträdande rektor kommer du att tillsammans med rektor driva skolornas verksamheter och utvecklingsarbete för en ökad måluppfyllelse. Du kommer att arbeta med det systematiska kvalitetsarbetet och arbetsmiljöarbetet. Du kommer att ingå i skolans utvecklingsgrupp där du tillsammans med kollegor och rektor kommer att ansvara för pågående kvalitets och kompetensutvecklingsarbetet. I din roll kommer du att ansvara för delar av personalgruppen. Ditt uppdrag formar du vidare tillsammans med rektor utefter era förutsättningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen. Uppdraget som biträdande rektor ställer krav på erfarenhet från skolans verksamhet. Vi ser gärna att du även har arbetslivserfarenhet från en ledande position. Genom din utbildning och erfarenhet har du god pedagogisk insikt och är väl förtrogen med skolans uppdrag, styrdokument och de lagar och avtal som reglerar skolan. Du som söker är en tydlig pedagogisk ledare som skapar intresse, engagemang och delaktighet bland personalen. Du är strukturerad, kreativ och har en problemlösande förmåga. I ditt arbete är du självständig, har ett helhetsperspektiv och har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med personal, elever och vårdnadshavare. Som biträdande rektor är du drivande i pedagogiska frågor, och anpassar dig och verksamheten till förändringar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ett tryggt förhållningssätt även vid pressade situationer. Du tar ett tydligt arbetsgivaransvar, både vad gäller arbetsmiljö och att använda de ekonomiska resurserna effektivt samt ha förmåga att marknadsföra och kommunicera skolans budskap.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Helena Bergquist
Telefon 0321-595401
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/
Sista ansökningsdag 18 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Ulrikaskolan är en skola belägen i centrala Ulricehamn. Här går cirka 355 elever från förskoleklass till och med årskurs sex. På skolan finns ett administrativt stöd och ett elevhälsoteam med specialpedagog, skolsköterska och kurator. På Ulrikaskolan finns fem fritidsavdelningar för barn i åldrarna 6-12 år. Avdelningarna heter Asken, Alen, Björken, Boken och Klubben.