Behandlingsassistent

Behandlingsassistent

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära symbios med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

HVB Ungbo tillhör individ- och familjeomsorgen, sektor välfärd i Ulricehamns kommun. Arbetsgruppen består av en samordnare och fem behandlingsassistenter. Tjänstgöringen är schemalagd och innebär arbete på dag, kväll, helg och sovande jour på natten där det finns möjlighet att påverka arbetstidsförläggningen. Arbetet innefattar ensamarbete viss tid. Du kommer arbeta i en hemlik miljö, med lokaler som är anpassade för verksamheten.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som behandlingsassistent innebär i första hand psykosocialt och pedagogiskt arbete med ungdomarna på boendet, ålder ca 13-20 år. I uppdraget ingår dokumentation i form av upprättande av genomförandeplan och handlingsplan samt journalföring. Arbetet innebär ett nära samarbete med vårdnadshavare, socialsekreterare och skola, där du deltar i möten med dessa samverkanspartners. Som behandlingsassistent är du kontaktperson till en eller flera boende. I arbetsuppgifterna ingår även att sköta de vardagliga arbetsuppgifterna, matlagning, städning m.m.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en tvåårig eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap eller pedagogik alternativt utbildning som vi bedömer likvärdig. Utbildning inom systemisk teori är meriterande. Erfarenhet av psykosocialt arbete på HVB och/eller öppenvård är meriterande samt kunskaper inom dokumentation, BBIC och repulse. B-körkort är ett krav för tjänsten samt att du behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift.

Du som söker tjänsten har en god samarbetsförmåga samtidigt som du även kan arbeta självständigt. Du är lösningsfokuserad, tar ansvar för din uppgift och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är trygg som person och vid stressade situationer bibehåller du ett lugn, är tålmodig och fokuserar på rätt saker. För att fungera i rollen som behandlingsassistent är din empatiska och relationsskapande förmåga av stor vikt.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/
Sista ansökningsdag 1 sept 2019 (9 dagar kvar)