Behandlingsassistent till Ungbo

Behandlingsassistent till Ungbo

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära symbios med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Hem för vård eller boende (HVB) Ungbo tillhör individ- och familjeomsorgen inom sektor välfärd i Ulricehamns kommun. Arbetsgruppen består av en samordnare och fem behandlingsassistenter. Arbetet innefattar ensamarbete viss tid i hemlik miljö, med lokaler som är anpassade för verksamheten. Tjänstgöring enligt schemalagd tid på dag, kväll, helg och sovande jour. Möjlighet att påverka arbetstidsförläggningen finns. Vi söker nu en behandlingsassistent till vårt team, välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Tjänsten som behandlingsassistent innebär i första hand psykosocialt och pedagogiskt arbete med ungdomar i åldern cirka 13-20 år på Ungbo och är kontaktperson till en eller flera av de boende. I arbetsuppgifterna ingår även att sköta de vardagliga arbetsuppgifterna som matlagning, städning mm. Tjänsten innebär också att vara personal inom stödboende samt att ha kontaktungdomar i ordinärt boende som ligger utanför Ungbo. Du genomför dokumentation enligt socialtjänstlagen (SoL) i form av upprättande av genomförande- och handlingsplaner samt journalföring. Arbetet innebär ett nära samarbete med vårdnadshavare, socialsekreterare och skola och att medverka på möten med dessa samverkanspartners.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har social eller pedagogisk utbildning från högskola eller folkhögskola. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykosocialt arbete på HVB och/eller öppenvård. Kunskap inom dokumentation, BBIC, utbildning inom Systemisk teori och erfarenhet av metoden rePULSE är också meriterande. Du som söker tjänsten har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är lösningsfokuserad, tar ansvar för din uppgift och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är trygg som person och vid stressade situationer bibehåller du ett lugn, är tålmodig och fokuserar på rätt saker. För att fungera i rollen som behandlingsassistent är din empatiska och relationsskapande förmåga av stor vikt. Det är krav på att du kan behärska svenska obehindrat i tal och skrift samt att du har B-körkort.

Övrigt
Utdrag från polisens misstanke och belastningsregister enligt Lag (2007:171) om registerkontroll av personal vid vissa boenden som tar emot barn kommer att kontrolleras innan erbjudande om anställning. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Malin Lundgren
Telefon 0321-595660
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/
Sista ansökningsdag 21 apr 2021 (1 dag kvar)