Behandlingsassistent -Öppenvårdsenheten

Behandlingsassistent -Öppenvårdsenheten

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Sektor välfärd består av de fyra verksamheterna funktionsnedsättning, hemtjänst och hemsjukvård, vård- och omsorgsboenden och IFO ( individ- och familjeomsorg ). IFO ansvarar för försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd, stödinsatser till vuxna, barn, ungdomar och deras familjer samt arbetsmarknadsinsatser och mottagande av nyanlända. Öppenvårdsenheten inom IFO består av 14 behandlingspersonal och 1 samordnare. Enhetens arbete är riktat mot individer med missbruk och beroendeproblematik samt mot barn, ungdomar och deras familjer. Samordnare leder och fördelar det dagliga arbetet samt utgör ett stöd till samtliga behandlare. Arbetstiden är främst förlagd till dagtid men du behöver vara flexibel med att periodvis arbeta tidiga morgnar med start 06.30 och ibland sen eftermiddag med slut kring 18.00 Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt förhållningssätt där vi utgår från individens behov och utformar insatsen tillsammans med individen och hens nätverk. Kommunikation, samspel samt att kunna identifiera och stärka individens och nätverkets resurser är centrala delar i behandlingsarbetet för att uppnå den förändring som individen önskar. Öppenvårdsenheten utökar den del av verksamheten som är riktat mot förebyggande socialt arbete i samverkan med skolan och har därför behov av ytterligare en behandlingsassistent. Vill du göra skillnad? Sök dig då till oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Arbetet som behandlingsassistent består till största delen av att verkställa beviljade bistånd från socialsekreterare i att stödja barn, ungdomar och deras vårdnadshavare till en fungerande vardagsstruktur och skolgång. Detta i ett nära samarbete med skolan, vårdnadshavare eller annan närstående, socialsekreterare och andra aktuella instanser. Arbetet innehåller också serviceinsatser i form av råd och stödsamtal samt föräldrastöd. Det innebär att du vid behov besöker familjen och tillsammans med vårdnadshavaren stödjer barnet /ungdomen i att genomföra sin skolgång. Du stödjer också vårdnadshavaren till att bemöta barnet /ungdomen med ett adekvat förhållningssätt. Du ansvarar även för att upprätta en handlingsplan för insatsen samt att insatsen följs upp och utvärderas. Tillsammans med vårdnadshavaren deltar du på möten i skolan och utgör en länk mellan hemmet - skolan - IFO.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller motsvarande vid högskola alternativt folkhögskola med tidigare erfarenhet av psykosocialt förändrings/behandlingsarbete. Du har grundläggande kunskap om psykosocialt behandlingsarbete och kunskap kring gällande lagstiftning och riktlinjer som styr verkställighet och dokumentation av insatser inom socialtjänsten. Vi ser det som meriterande om du har utbildning inom systemisk teori och förhållningssätt samt tidigare erfarenhet av arbete med neuropsykiatrisk problematik och erfarenhet av samverkan mellan olika kommunala instanser. Även utbildning i re-PULSE, MI, Våld i nära relation, Trappan samtal och CRAFT ser vi som meriterande. B-körkort är ett krav för tjänsten. Som person är du strukturerad med ett kreativt och lösningsfokuserat förhållningssätt samt besitter en flexibilitet som innebär att klara av att hantera ändrade förutsättningar i arbetet, som till exempel med kort varsel ändra veckans planering av arbetet. Vidare har du en god samarbetsförmåga samtidigt som du även kan arbeta självständigt. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt utefter uppsatta tidsramar. Vid stressade situationer bibehåller du ett realistiskt perspektiv på situationen och fokuserar på rätt saker. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och empatisk förmåga.

Övrigt
När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Carina Andersson
Telefon 0766-436683
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 17 juli 2022 (15 dagar kvar)