Barnskötare till Lyckans förskola

Barnskötare till Lyckans förskola

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Vi söker en barnskötare som tillsammans med förskollärare och andra kollegor verkar för att utbildningen i förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande. För placering på nybyggda Lyckans förskola söker vi dig som har ett starkt barnfokus och sätter värde på barns olikheter. Vår profil är inriktning hälsa och livsstil. Alla barn har rätt att möta lärmiljöer efter sina behov. Att erbjuda dessa är utgångspunkt i undervisningen på Lyckans förskola. Välkommen till vår verksamhet!

Arbetsuppgifter
Förskollärare ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar barns utveckling och lärande. Som barnskötare är ditt uppdrag att medverka som en del i arbetslaget så att varje barn erbjuds en trygg omsorg samt främjandet av alla barns utveckling och lärande. Det innebär att du som barnskötare, med läroplanen som grund, är aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av verksamheten. Tillsammans i arbetslaget ser ni till barnets bästa och möter alla barn utifrån sina erfarenheter och förutsättningar. Ni arbetar tillsammans för att skapa en positiv, meningsfull och utvecklande miljö där barns inflytande och delaktighet är i fokus. I den dagliga kontakten med vårdnadshavare utvecklar du en tillitsfull relation genom att vara engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett starkt, positivt engagemang för arbetet inom förskolan. Du har godkända betyg från barn- och fritidsprogrammet eller annan barnskötarutbildning som bedöms likvärdig för tjänsten av arbetsgivaren. Vi ställer krav på att du har tidigare erfarenhet som barnskötare i förskolans verksamhet samt att du har grundläggande datakunskaper och god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt. Det är också av stor vikt att du visar engagemang och är intresserad av att utveckla verksamheten och ser möjligheter. Du har en god förmåga att samarbeta och tycker att det kollegiala lärandet är viktigt. Vidare är du självständig, ansvarstagande och flexibel. Du tar initiativ, är kreativ och nyfiken. Du har en god arbetsstruktur, samt strävan efter en hög kvalitet i ditt arbete. Du har ett gott bemötande och lätt för att kommunicera och samverka med barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört och smidigt sätt.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att nödvändiga beslut fattas. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning, detta enligt lagen om registerkontroll inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskola samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen. (2010:800, kap 2 §§31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Sandra Karlsson
Telefon 0321-595859
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/forskola/
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (3 dagar kvar)