Barnskötare i Ätradalen

Barnskötare i Ätradalen

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och innevånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Ätradalens förskolområde består av fem förskolor, Nyckelpigan och Ängsgården i Timmele, Regnbågen i Dalum, Pastellen i Blidsberg och Träskon i Trädet. Alla förskolor ligger i Ulricehamns kommun. För placering i Ätradalens förskolområde söker vi dig som har ett starkt barnfokus och sätter värde på barns olikheter, välkommen till vår verksamhet!

Arbetsuppgifter
Vi söker barnskötare som tillsammans med förskollärare och andra kollegor verkar för att utbildningen i förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande. Förskollärare ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar barns utveckling och lärande. Som barnskötare är ditt uppdrag att medverka som en del i arbetslaget så att varje barn erbjuds en trygg omsorg, utveckling och lärande. Det innebär att du som barnskötare, med läroplanen som grund, är aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av verksamheten. Tillsammans i arbetslaget ser ni till barnets bästa och möter alla barn utifrån sina erfarenheter och förutsättningar. Ni arbetar tillsammans för att skapa en positiv, meningsfull och utvecklande miljö där barns inflytande och delaktighet är i fokus. I den dagliga kontakten med vårdnadshavare utvecklar du en tillitsfull relation genom att vara engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer
Du som söker har godkända betyg från barn- och fritidsprogrammet eller annan barnskötarutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och ditt förhållningssätt genomsyras av dess värdegrund i både ord och handling. Vi ställer krav på att du har tidigare erfarenhet som barnskötare i förskolans verksamhet samt har grundläggande datakunskaper. Vidare är du en positiv, flexibel, engagerad, strukturerad och ansvarsfull person med god samarbetsförmåga. Du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och frågor. Du visar engagemang och är intresserad av att utveckla förskolan vidare. Du har ett gott bemötande och lätt för att kommunicera och samverka med barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Körkort är ett krav för tjänsten samt att kunna arbeta tider enligt lagt schema.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Åsa Jansson
Telefon 0321-595521
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnomsorg/forskolor/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)