Administratör till Blidsbergs skolområde

Administratör till Blidsbergs skolområde

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i tre verksamhetsområden: verksamhet förskola - åk 6, verksamhet åk 7-9 och Tingsholm samt verksamhet barn- och elevhälsa. I kommunen finns elva grundskolor F-6 och två grundskolor 7-9. Vi söker nu en engagerad och noggrann administratör till Blidsbergs skolområde vilket innebär F-6 skolorna i Blidsberg och Dalum. Du kommer att vara placerad i Blidsbergs skola och utgå därifrån. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av elevregistrering, elevadministration, personaladministration och lönehantering samt andra vanligt förekommande administrativa uppgifter där du i rollen som administratör stödjer och arbetar direkt mot rektor, lärare, övrig personal samt vårdnadshavare och elever. I arbetsuppgifterna ingår även bl.a. vikariebokning, inköp, fakturahantering, budgetarbete, rapportering av intern och extern statistik samt diarieföring och arkivarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Du har en relevant administrativ utbildning alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Arbetet kräver mycket god datorkunskap och det är meriterande om du har kännedom om systemen Personec, Raindance, Procapita och Skola24. Gärna kunskap inom IKT. Du som söker har ett stort engagemang i ditt arbete, positiv inställning och tycker om att ta egna initiativ och att vara självgående inom ramen för ditt uppdrag. Som administratör behöver du vara serviceminded, flexibel, stresstålig och ha en god problemlösningsförmåga. Som person är du lojal och förtroendeingivande. Vidare är du strukturerad och har en mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Magdalena Klippinge
Telefon 0766-435534
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundskola/grundskolor/
Sista ansökningsdag 27 nov 2019 (9 dagar kvar)