CFO till Precomp Solutions AB

CFO till Precomp Solutions AB

Vill du vara en viktig spelare i ett bolag som har en spännande tillväxtresa framför sig och bidra med dina analytiska och ekonomiska kunskaper? Har du dessutom erfarenhet av tillverkande industri och motiveras av att arbeta verksamhetsnära då kan Precomp Solutions ha rollen för dig!

Om vår kund

Precomp Solutions är en av Europas ledande tillverkare av precisionskomponenter till fordons- och verkstadsindustrin. Vår kärnkompetens är finklippning, vi erbjuder även konventionell stansning, pressning samt montering. Vi har två produktionsanläggningar - en i Ulricehamn, där huvudkontoret ligger och specialistkunskapen är samlad, samt en i Sofia, Bulgarien. Genom vår unika kompetens är vi ofta med tidigt i kundens produktutvecklingsprojekt för att få komponenten designad för finklippning då detta ofta är den överlägset mest kostnadseffektiva tillverkningsmetoden då höga precisionskrav gäller för komponenten. Bolaget är noterat på NASDAQ First North Growth Market.

Dina arbetsuppgifter

Som CFO på Precomp Solutions har du det övergripande och operativa ansvaret att säkerställa den interna och externa redovisningen. Du ansvarar för likviditetsflöden, analyser, kalkyler och uppföljningar. Månads- och kvartalsrapportering samt budget- och prognosarbete ingår i rollen.

Du förväntas att utveckla och effektivisera företagets ekonomiska processer och funktioner. Rollen innebär ett mycket verksamhetsnära och affärsinriktat arbetssätt med stort fokus på business controlling. Du ansvarar för att leda och utveckla ditt team som består av två personer. Du rapporterar till VD.
  • Övergripande ansvar för ekonomi, från redovisning till ekonomistyrning och rapportering
  • Koncernredovisning
  • Ansvarig för bokslutsarbete
  • Ansvara för frågor kring lönsamhetsuppföljning
  • Strategiskt och finansiellt bollplank till både VD samt övriga kollegor
  • Utveckla, effektivisera och följa upp verksamheten
  • Ansvar för legala frågor
  • Ingå i ledningsgrupp och aktivt bidra till utveckling, kontroll och effektivisering av verksamheten
Din profil

Vi söker en driven ekonom med erfarenheter från tillverkande företag, med inriktning av såväl operativt som strategiskt arbete inom ekonomi, med tyngdpunkt controlling och affärsutveckling. Du har god förmåga att självständigt diskutera olika frågeställningar med chefer, VD och ledning.

Utbildningsmässigt har du en högskoleutbildning inom ekonomi, kompletterad med flera års relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda ledaregenskaper, trygg i din roll och bygger ditt ledarskap på förtroende och involvering. Du har ändamålsenliga IT-kunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vidare är du strukturerad, noggrann och resultatinriktad samtidigt som du har en analytisk blick och en god kommunikativ förmåga. Du är prestigelös och trivs med att arbeta i ett bolag i utveckling och tillväxt. Effektivitet och kvalitet är något du värdesätter och du tvekar inte att ta dig an utmaningar. Vi söker dig som är strategisk och framtidsorienterad. Du är en kreativ problemlösare med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst hos ett företag som är ledande tillverkare av precisionskomponenter till fordons- och verkstadsindustrin, antar du utmaningen?

Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Sista ansökningsdatum är 15 augusti. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Jens Lindroth; jens@effektiv.se eller Marie Wikström; marie@effektiv.se

Sökord

CFO Ekonomichef Tillverkande industri Controller Automotive
Mer info
Område Ulricehamn
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.