Teknikansvarig VVS Produkter

Teknikansvarig VVS Produkter

Teknikansvarig inom VVS Produkter sökes till Debe Flow Group AB !

Brinner du för teknisk utveckling? Vill du jobba i ett företag som satsar på ny teknik och smarta lösningar inom området VVS? Drömmer du samtidigt om ett självständigt arbete där du medverkar med produktkunskap och utveckling för att tillmötesgå och överträffa kundernas behov? Då kan du vara den vi söker! Till vår kund Debe Flow Group AB söker vi nu en Teknikansvarig för VVS produkter.

Debe Flow Group AB sysselsätter idag ca 80 personer och består av följande bolag Debe AB, Termoventiler AB (www.termoventiler.com), Pemtec AB (www.pemtec.se) och Perfecta AB (www.perfecta.se). Denna roll kommer att vara placerad på Termoventiler som ligger i Marbäck en tätort i natursköna Ulricehamns kommun. Termoventiler sysselsätter idag ca 15 personer och har under senare år utvecklats från att vara en komponentleverantör till att även vara en systemleverantör inom vattenburna värmesystem.

Din roll

Samtliga bolag inom Debe Flow Group AB har gemensamt att de är verksamma inom energisektorn med egna produkter och lösningar till kunder inom VVS samt kunder inom industri och fastighetssidan. I din roll kommer du delvis arbeta tvärfunktionellt inom Debe Flow Group samtliga bolag och får en central roll att vidareutveckla och nyutveckla produkter. Som produktansvarig kommer ditt huvudsakliga mål vara, att genom lyhördhet och flexibilitet, förstå kundernas behov av nya eller förbättrade produkter inom området.

Du driver produktledningsarbetet under hela produktens livscykel, och ansvarar för styrning och projektledning hela vägen från idé, R&D, marknadsintroduktion, produktion, eftermarknad till utfasning av produkt.

Dina arbetsuppgifter:
 • Att samla in information kring produktidéer och eventuella tekniska rationaliseringar.
 • Dokumentera krav och framställa tekniska underlag såsom specifikationer, ritningar i cad mm.
 • Ta fram testplaner och utföra enklare tester på egen hand.
 • Fungera som support till inköp och marknad.
 • Ta fram tidsplan för produktutveckling.
 • Dokumentera produktkalkylering i projekten,
 • Utbilda i tekniska frågor våra interna och externa kunder.
 • Skapa och presentera förslag till närmsta chef på tekniska lösningar till en färdig produkt.
Din profil

För att lyckas i rollen krävs god samarbetsförmåga och förståelse för hur lönsamhet skapas i tillverkande företag. Du har ett starkt teknikintresse och erfarenhet av olika systemlösningar inom området. Vi ser att du har vana av VVS teknik på systemnivå i kombination av en bred teknikförståelse. Ansvaret omfattar utvecklings- och kvalitetsarbete vilket kräver ett strukturerat arbetssätt där uppföljning och dokumentation genomförs löpande. Rollen innebär dessutom produktledning samt support och utbildning av kunder och partners vilket innebär att du bör ha vana att hantera många kontaktytor och har ett kommunikativt sätt. Du har erfarenhet av att starta och strukturerat driva projekt med vana att ta ansvar för alla delar av ett projekt. Din personlighet präglas av ett stort driv och du gillar utmaningar. Med din sociala kompetens bidrar du till att skapa ett positivt arbetsklimat och goda resultat. Eftersom du har ett brinnande tekniskt intresse är det naturligt för dig att ständigt hålla dig uppdaterad om vad som händer på marknaden inom ditt område.

Krav
 • Vi ser att du har en Högskoleingenjör Maskin alternativt Yrkeshögskolan linjen VVS konstruktör eller motsvarande.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom produktutveckling inom VVS området .
 • Erfarenhet av att ha arbetat med produktframtagning.
 • Produktionstekniskt kunnande
 • Erfarenhet av cad system och ritningslära
 • Eftersom företaget arbetar internationellt måste du behärska både svenska och engelska i tal och skrift.
Meriterande

Erfarenhet av Solidworks, Magicad eller liknande programvara.

Övrig information
 • Placeringsort: Marbäck utanför Ulricehamn
 • Start: Behovet är omgående Startdatum enligt överenskommelse
 • Varaktighet: Tillsvidare med tillämpad provanställning
 • Arbetstid: Heltid
I denna rekrytering har Debe Flow Group AB (Termoventiler) valt att samarbeta med rekryteringsbolaget Maxkompetens. För frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Eva Thuresson eva.thuresson@maxkompetens .se alternativt 0734 073375

Vi genomför intervjuer löpande och tjänsten kan tillsättas tidigare vid rätt person så vänta inte med din ansökan.

Varmt välkommen att skicka in ditt CV samt personliga brev via länken nedan. Ansökningar via e-post mottages ej på grund av GDPR.


Om vår uppdragsgivare


1981 startades Termoventiler AB med inriktning på att utveckla och sälja ventiler och automatik för ackumulerande värmesystem under varumärkena Laddomat och Thermomatic. 1998 flyttade verksamheten till nya ändamålsenliga lokaler i egen fastighet på Nolhagavägen i Marbäck där alla företagets produkter tillverkas.
År 2006 förvärvade Pomonagruppen bolaget - en stark och långsiktig industriell ägare som ägs av familjen Rapp. Från och med 2017 ingår Termoventiler i Debe Flow Group. Detta var ett naturligt steg för Termoventiler då företaget utvecklats från att vara en komponentleverantör till att även vara en systemleverantör inom vattenburna värmesystem. Debe Flow Group är ett helsvenskt bolag som tillverkar produkter och tjänster till geoenergi och vattenbrunnar.
Termoventiler AB står nu mycket väl rustat att möta framtiden, både när det gäller finansiell ställning och produktutveckling. Tillsammans med sin ägare drivs nu Termoventiler vidare mot nya nivåer och utmaningar. Företaget finns representerade i ett flertal olika länder genom agenter och panntillverkare.

Om rekryterande företag

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och vi finns på 5 orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 400 anställda.

Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta till vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar.

Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt!

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Energi & Miljö, Materialteknik
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 29 dec 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.