Business Controller till Logistikpartner

Business Controller till Logistikpartner

Vill du få vara med i händelserna centrum gällande ekonomi på ett expansivt logistikföretag? I rollen som Business Controller kommer du fullt ut få utveckla och effektivisera företagets ekonomistyrning! En ny logistikanläggning beräknas vara klar 2023, är du med på resan?

Om vår kund

Bergman & Beving-koncernen utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn och marknadsför produkter och tjänster via återförsäljare i 25 länder. Huvudmarknaderna finns i Sverige, Norge och Finland och koncernen har 1227 anställda, omsätter ca 4,6 miljarder och har ett resultat på drygt 330 miljoner.

Logistikpartner är ett dotterbolag som tillhandhåller tjänster inom 3PL, 4PL samt Supply Chain Consulting till samtliga bolag inom koncernen. Vår vision är att bli den främsta hållbara logistikpartnern inom industri- och byggbranschen, affärsidén är att skapa värdeskapande logistiklösningar genom partnerskap.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Business Controller ingår du i företagets ledningsgrupp och du ansvarar för att leda och vidareutveckla den ekonomiska styrningen och uppföljningen av företagets verksamhet. Du kommer att arbeta aktivt med business controll mot företagets nyckelpersoner och sätter tillsammans med avdelningsansvariga upp målsättningar som löpande följs upp. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
  • Löpande månadsbokslut och rapportering
  • Arbeta med styr och kontrollsystem för att följa upp verksamheten
  • Arbeta med effektiviserande åtgärder och utveckla processer
  • Beställare mot koncernens ekonomicenter som utför ekonomisk och lagstadgad rapportering
  • Delaktig i alla avtalsskrivningar
Du blir en viktig del för att bidra till att utveckla och effektivisera ekonomistyrningen i ett bra logistikföretag, där kontaktytorna är många.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter och har mycket goda ekonomikunskaper. Du har en avslutad relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller finans. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet och goda redovisningskunskaper. Kunskaper inom lön är meriterande så också erfarenheter från logistik eller liknande typ av tjänster. Det är också meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystem och internrevision. Vidare har du erfarenheter från ekonomisystem, mycket god svenska och engelska i tal och skrift och har en mycket god systemvana.

Som person är du lösningsorienterad och kan visa på förtroendeingivande ledaregenskaper samtidigt som du är driven och relationsskapande. Du har en pedagogisk förmåga och kan förklara ekonomi på olika nivåer.

Då kontaktytorna är många värdesätter vi en god kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga samt att du givetvis delar våra värderingar. Du kommer att få ett stort nätverk med ekonomer i koncernen. Du kommer också vara den som har kontakten med Ekonomicenter i Alingsås.

Vi erbjuder dig en ansvarsfull roll i ett värderingsstyrt företag där det händer mycket inom logistikområdet! Här får du vara i händelsernas centrum, med stor möjlighet att påverka. På Logistikpartner arbetar ett härligt team som värnar om att ha roligt på jobbet. Ett prestigelöst klimat och goda utvecklingsmöjligheter erbjuds därtill.

Låter tjänsten intressant?

Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande, varför vi rekommenderar dig att ansöka redan idag. Sista ansökningsdag är den 14 augusti.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Mikael Svensson: mikael.svensson@effektiv.se eller Jens Lindroth: jens@effektiv.se

Sökord

Controller, Ekonomi, Ekonomichef, Business Controller, Civilekonom, redovisning, controlling, internrevision
Mer info
Område Ulricehamn
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.