Servicetekniker till AP&T

Servicetekniker till AP&T

Variation, frihet, avancerad teknik och problemlösning. Som Servicetekniker på AP&T får du möjlighet att varje dag möta nya utmaningar ute på fält, arbeta praktiskt med tekniskt avancerade maskiner och upptäcka nya miljöer runt om i Sverige och världen. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Nu söker AP&T dig som vill arbeta som resande Servicetekniker! Tillsammans med 13 kollegor ingår ni i avdelningen AMS, Aftermarket Services och hjälper kunder med service, reparation, underhåll och ombyggnation. En av kollegorna på plats idag beskriver rollen så här: - Det mest spännande är variationen av uppdrag. Ena dagen kan du reparera en maskin i Anderstorp för att nästa dag befinna dig i hjärtat av en kunds bilproduktion i Tyskland".

Ditt schema planeras med två veckors framförhållning och vid mer akuta ärenden får du hjälp med att omstrukturera dina förbokade serviceuppdrag. Du kommer jobba både självständigt och ihop med dina kollegor beroende på uppdragets karaktär samt jobba mot flera olika orter inom Sverige och runt om i världen. Vidare kommer dina kontaktytor bestå av projektledare, teknisk support, konstruktionsavdelning, kunders serviceansvariga, produktionschefer och operatörer.

Intervjuprocess

* Den första intervjun sker på Academic Works kontor vid Gullbergs Strandgata 15

Arbetsuppgifter
 • Felsökning av elektronik och mjukvara
 • Dokumentation och rapportering
 • Mekaniskt arbete i form av demontering, byte av delar, montering
 • Genomförande av service, ombyggnation, testning
Som Servicetekniker får du tillgång till en egen servicebil vilken är utrustad med verktyg och hjälpmedel. För tjänsten förväntas det att du har intresse av att vilja hjälpa dina kunder alla dagar om året och under obekväma tider ifall en sådan situation skulle uppstå. Givetvis får du i efterhand kompa ut ledighet efter överenskommelse med din närmsta chef.

Vi söker dig som
 • Avklarad gymnasial- eller YH-Utbildning inom el, automation eller styr- & reglerteknik
 • Besitter ett genuint tekniskt och mekaniskt intresse
 • Kunskap av PLC
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i Engelska i både tal och skrift
Som person är du uppmärksam på detaljer och följer de kvalitetsstandards som behövs i ditt arbete. Du kan bryta ner problem och förstå olika lösningars konsekvenser samt samla in information och identifiera resurser för att lösa dina uppgifter. Du är tillmötesgående i ditt bemötande gentemot kunder, har förmåga att utläsa andras behov och uppvisar en vilja att hjälpa andra. Vidare anstränger du dig och anpassar ditt beteende för att skapa goda samarbeten med andra personer.

Det är meriterande
 • Tidigare erfarenhet av mekaniskt arbete med fordon eller maskiner
 • Har kunskap och erfarenhet av PLC Siemens och TIA-portalen
 • Goda kunskaper i Tyska
Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med eventuell 6 månaders provanställning
 • Placering: Ulricehamn, du som söker kan dock bo och utgå från en radie inom ca 10 mil från Ulricehamn
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AP&T's önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Mer info
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AP&T står för Automation, Presses and Tooling och grundades 1989 då tre företag gick samman vilket gav fördelen att kunna erbjuda kompletta produktionslinor och installation. Detta koncept namngavs One Responsible Partner och är fortfarande en av AP&T´s främsta konkurrensfördelar. Läs mer om AP&T