Hoppa till innehåll
Tyre Recycling Uddevalla AB logotyp

Instrument technician

Publiceringsdatum
30 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Instrumenttekniker till Uddevalla

Gå med i den gröna revolutionen!

Är du passionerad för hållbarhet, innovation och cirkulär ekonomi? Vill du arbeta för ett företag som förvandlar avfall till värde? Om ja, då kan du vara den perfekta kandidaten för Tyre Recycling Uddevalla AB. 

Det händer nu!
Vi bygger en ny anläggning i Uddevalla som ska använda Scandinavian Enviro Systems ledande teknik för att återvinna uttjänta däck. Du blir en del av ett dynamiskt och mångsidigt team av yrkesverksamma som delar en gemensam vision och passion för miljön. I rollen som instrumenttekniker har du möjlighet att arbeta i en spännande och utmanande miljö som kommer påverka vår planet och samhälle positivt. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö som främjar kreativitet, lärande och utveckling.

Arbetsuppgifter
Vi söker en erfaren instrumenttekniker till vår underhållsavdelning i Uddevalla. Som en del av vårt team blir du ansvarig för underhåll, felsökning och reparation av alla elektriska instrumenterings- och styrsystem inom anläggningen. Du samordnar med externa resurser och bidrar till kontinuerlig förbättring av instrumenterings- och säkerhetsprotokoll. Som instrumenttekniker fungerar du som den primära kontaktpunkten för samordning med externa resurser inom ramen för instrumentering.

Du kommer även:

  • Diagnostisera elektriska- och signalproblem med hjälp av ritningar och dokumentation
  • Implementera lösningar för att underhålla och förbättra fabrikens instrumentering och system
  • Kalibrera instrument för att uppfylla driftskraven
  • Planera och genomföra installation och driftsättning av nya instrument och system
  • Utbilda och övervaka underhållspersonal och underleverantörer samt säkerställa att säkerhets- och kvalitetsstandarder följs
  • Arbeta med att ständigt förbättra anläggningens instrument och säkerhetsförfaranden 

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som instrumenttekniker ser vi att du har erfarenhet av arbete med instrumentering inom processindustrin. Du har en stark problemlösningsförmåga och känsla för detaljer, är van vid att arbeta i en säkerhetsklassad miljö och har erfarenhet av att upprätthålla säkerhetsrutiner och föreskrifter. 

  • Certifiering för arbete i EX-klassade områden (explosiv atmosfär) är föredraget
  • Erfarenhet av DCS-system som Siemens, ABB, DeltaV, etc.
  • Lång erfarenhet av lågspänningsinstallationer och instrumentering inom processindustrin, med stor vikt på säkerhet och efterlevnad i EX-klassade områden
  • Flytande svenska i tal och skrift

Din profil
Vi söker dig som har uppvisad problemlösningsförmåga med fokus på detaljerade och effektiva lösningar. Du är detaljorienterad och noggrann i alla aspekter av underhålls- och säkerhetsprocedurer. Ett starkt engagemang för säkerhet och en djup förståelse för säkerhetens betydelse i en högriskmiljö är avgörande. Dessutom har du lätt för att samarbeta med andra och trivs i en teamorienterad arbetsmiljö. 

Läs mer om Tyre på career.masterhelp.se/tyre 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Josefine Petersson, 0702-501429, och Malou Magnusson, 0707-588745, på Intenso Teknikrekrytering. 

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

About the company
Tyre Recycling Uddevalla AB is part of a new joint venture initiative, promoted and owned by Antin Infrastructure Partners, a leading infrastructure investment fund, Scandinavian Enviro System, a Swedish technology company that has developed a unique and patented technology for the extraction of carbon black and pyrolysis oil from end-of-life tyres, and Michelin, a leading worldwide manufacturer of tyres. The aim of the joint venture is to create the world's first large-scale tyre recycling group, entirely powered by Enviro proprietary technology and whose first plant is the one being built in Uddevalla.

The vision is to create a cleaner and greener world by reducing the environmental impact of tire waste, while offering a profitable and sustainable solution for tire recycling that meets the highest standards of quality, safety, and environmental performance. Our values are innovation, excellence, customer focus, and teamwork.

Scandinavian Enviro Systems, co-investor and technology partner of the initiative, operate since ten years a state-of-the-art tire recycling test facility in Åsensbruk. The plant in Uddevalla will be a significant scale-up and create the basis for taking the technology globally.

Tyre Recycling Uddevalla AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 augusti 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup