Underhållsledare stationsunderhåll – Vattenfall Services

Underhållsledare stationsunderhåll – Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Avdelningen för stationsunderhåll levererar professionella tjänster inom bland annat apparatunderhåll, transformatorservice och besiktningar. Vi utför även mindre ny- och ombyggnationer av ställverk. Bland våra kunder finns företag inom elproduktion och elnät, industrier, kommuner och infrastrukturbolag.

Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete i en projektinriktad organisation. Det innebär ett fritt och självständigt arbetssätt som ställer stora krav på att ansvar och självständighet.

Din roll som underhållsledare
Du planerar och leder de service- och underhållsarbeten vi ska utföra hos våra kunder. Våra kunders anläggningar omfattar hela spänningsintervallet 0,4-400 kV. Våra uppdrag handlar om akuta insatser och planerade underhållsarbeten/projekt vilket innebär samordning av företag och entreprenörer för leverans av vissa tjänster. Kundkontakter ingår som en naturlig del av den här tjänsten och du förväntas att aktivt delta i vårt kundvårdsarbete.

Rollen innebär ett brett ansvar och arbetsuppgifterna omfattar bland annat att:
 • Tidplanering, uppskattning av tidsåtgång för olika arbeten
 • Resursplanering
 • Samordning av egna tekniker och entreprenörer
 • Avbrottsplanering
 • Inköpsfrågor, både tjänster och material
 • Rapportering, före, under och efter avslutat arbete
 • Ekonomisk uppföljning
 • Kalkylering av arbeten vid anbudsförfrågningar av mindre projekt och entreprenader.
Dina kvalifikationer roll som underhållsledare
Vi söker dig som:
 • Har teknisk utbildning på gymnasienivå, gärna med inriktning elkraft
 • Några års arbetslivserfarenhet av projektledning är meriterande
 • Kunskap från stationsunderhåll är meriterande
 • Är van datoranvändare
 • Behärskar svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska
Har du genomgått branschspecifika utbildningar såsom ESA, Säkerhet på väg, Heta arbeten och Hjärt- och lungräddning så är det positivt. B-körkort är ett krav.

För att trivas i rollen som underhållsledare behöver du trivas med att ha många projekt med ett flertal kunder pågående samtidigt. Du har en förmåga att driva ditt arbete framåt på ett självständigt vis, samtidigt som du är duktig på att löpande kommunicera tydligt med kollegor och kunder. Vi tror att du är en person som är strukturerad, samarbetar väl, har ett gott omdöme och handlar i enlighet med mål och riktlinjer. Du har också ett uttalat säkerhetstänkande.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Martin Sandin, 0767-84 31 46. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare AnnaKarin Jungerfelt, 0724-52 07 89.

Fackliga representanter för denna tjänst är Marie Gelin Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Båberg

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster påwww.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Mer info
Område Uddevalla
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (3 dagar kvar)