Behandlingsassistent som vill göra livsviktig skillnad

Behandlingsassistent som vill göra livsviktig skillnad

Söker du ett betydelsefullt extra arbete där du får vara en vuxen förebild för ungdomar och skapa en stabil, trygg och omvårdande miljö? Är du en trygg och stabil person som bryr sig om andra människor? Då kan du vara rätt person för tjänsten som behandlingsassistent.

I denna rekrytering samarbetar SiS ungdomshem Ljungbacken med Randstad AB.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVU- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglas av utanförskap, missbruk och psykologiska problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan.

SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar 16 till 20 år, enligt LVU. Institutionen ligger i Uddevalla.

Omfattning
: Vikariat, extra vid behov

Arbetsbeskrivning

Ljungbacken är i ett skede med stora förändringar och vi utökar institutionen med en behandlingsavdelning under 2019. Ljungbacken kommer att bestå av en akutavdelning, fyra behandlingsavdelningar samt en utredningsavdelning som har en nystart 2019 efter ombyggnation.

Vi söker därför ett antal behandlingsassistenter till Ljungbacken som är intresserad av att göra livsviktig skillnad och som vill arbeta extra vid behov. Tillsammans med övrig personal på Ljungbacken är du en vuxen förebild för ungdomar och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö. Att vården sker med tvång skapar ofta motstånd, och trygga relationer är därför en viktig grund i behandlingen. Du kommer att arbeta i team. Arbetspassen är förlagda under dag, kväll och natt. Helg och jour ingår.

Som behandlingsassistent har du flera olika arbetsuppgifter.

De främsta arbetsuppgifterna är:

  • Delta i det dagliga vård- och behandlingsarbetet av inskrivna ungdomar.
  • Arbeta tillsammans med ungdomarna med att träna på, och vidmakthålla ny inlärd kunskap och strategier utifrån deras programverksamhet.
  • Delta i behandlingsplanering och dokumentation av behandlingen samt utförandet av det praktiska arbetet som kontaktperson.
  • Kunna hantera konflikter med ungdomar såväl verbalt som fysiskt, samt kunna ge klara och tydliga budskap/gränssättningar och vara en god förebild gentemot ungdomen och dennes familj och andra aktörer.
  • Under helger och kvällar förekommer också arbetsuppgifter så som matlagning för avdelningen samt vanligt förekommande sysslor i hemmet så som städning med mera.
Kvalifikationer


Vi söker dig som är genuint intresserad av ungdomsvård och behandling. Du behöver vara en mogen och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser och vara konsekvent. Eftersom vi arbetar i team krävs god samarbetsförmåga.

Som behandlingsassistent ska du ha en tvåårig eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, behandling, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Arbetsgivaren söker personer med erfarenhet av behandlingsarbete och som har förmåga att arbeta mot uppsatta mål och en framtagen, individuell behandlingsplan. Allt arbete utgår från evidensbaserade metoder. Som behandlingsassistent och kontaktperson ser vi att du är tydlig, beslutsam, driven och har mycket energi. Vidare har du hög integritet, är strukturerad, effektiv och arbetar utifrån rättssäkerhet samt hanterar konfliktfyllda situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B Körkort är önskvärt

Anställningen kommer att innefatta internutbildningar som krävs för att arbeta med tvångsvård inom Statens institutionsstyrelse.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Sista ansökningsdag:
2018-11-15, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För information:
Petra Pettersson, Petra.Pettersson@randstad.se
Mer info
Område Uddevalla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Extrajobb, Vikariat
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 15 nov (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.