Regionchef väst till Rexel

Regionchef väst till Rexel

Är du en affärsdriven ledare med brinnande intresse för förnybar energi och hållbara lösningar som bidrar till att energieffektivisera Sverige? Har du ett brinnande intresse för ledarskap, försäljning och förändringsledning? Beskrivs du som engagerad, nyfiken och den som kan omsätta idéer till handling och resultat, då kan det vara just dig vi söker.

Som Regionchef Väst har du en nyckelroll inom Rexel Sverige och du ansvarar för att leda och utveckla Rexel mot nya försäljningsmål inom din region. Den största delen av din tid använder du till att vara ute i din säljorganisation på de olika filialerna samt att träffa både våra kunder och leverantörer. Du följer fortlöpande upp din verksamhets olika delar och nyckeltal och agerar och anpassar verksamheten beroende på omständigheter. I arbetet ingår även att delta i övergripande och tvärfunktionella projekt och nätverk, både inom och utanför Rexel. Du rapporterar till Försäljningsdirektören och ingår i Försäljningsledningen tillsammans med övriga fyra regionchefer och två segmentschefer, samt Controller och HR. Som regionchef för väst ansvarar du för vår försäljningsverksamhet på cirka 90 medarbetare och har sex direktrapporterande chefer, i ett område som sträcker sig från Karlstad i norr till Kungsbacka i söder.

Vi söker dig som har en bred erfarenhet av ledarskap och försäljning, och som har vana att leda andra chefer. Du har också med stor framgång utvecklat och drivit säljorganisationer och har dokumenterade resultat från olika typer av utvecklingsprojekt. Du arbetar förmodligen idag i vår bransch, eller i närliggande bransch som till exempel byggbranschen. Kunskaper i svenska och engelska är självklart, både skriftligen och muntligen.

Du är en god kommunikatör, inger förtroende och har lätt att få andra med dig mot nya mål. Du är innovativ och en problemlösare som ofta kommer med nya idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett stort driv och brinner för att skapa resultat, tillsammans. Din ledarstil är prestigelös och tillitsbaserad men präglas också i hög grad av ödmjukhet. Du är genuint intresserad av vad människor kan åstadkomma tillsammans för att uppnå bästa möjliga resultat. Som person är du trygg i dig själv, uppmärksam och stödjande men också den som vågar utmana din omgivning att prova nya lösningar med målsättningen att uppnå goda resultat.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 14 augusti. Om du har frågor, kontakta Mia Roos 0723-28 22 53, mia.roos@maquire.se eller Åse Torbjär Granath 076-338 87 97, ase@maquire.se. Under vecka 29-32 är vi lite mindre tillgängliga än normalt, men gör gärna intresseanmälan med ansökan så följer vi upp med dig.
Mer info
Område Uddevalla
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 25 länder, vi har 24 000 anställda och omsatte 12,6 miljarder euro 2020. Rexel är en världsomspännande expert inom professionell distribution av produkter och tjänster för elbranschen.

Rexel Sverige har en stark position på elmarknaden och erbjuder elmaterial och tjänster för alla typer av applikationer. Med vårt varumärke Rexolution bidrar vi till energieffektiva och hållbara affärer inom framför allt infrastruktur för elfordon, solenergi och teknik för lagring av el. Vi är drygt 700 medarbetare på knappt 60 platser från norr till söder. Vi har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och hållbara lösningar som energieffektiviserar Sverige. Allt vi gör genomsyras av våra grundvärderingar; passion, innovation och förtroende. Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!