Handläggare teknisk tjänst

Handläggare teknisk tjänst

Marinbasen söker civil Handläggare Teknisk tjänst i Skredsvik till Signatur och vapenkontrollplutonen.

Signatur- och vapenkontrollplutonen på Marinbasens Logistikkompani arbetar i huvudsak med mätning och analys av fartygs signaturegenskaper (smygteknik) samt sensor och vapenkontroll på fartyg och båtar inom Marinen.

Signatur- och vapenkontrollplutonen nyttjar ett antal fasta mätstationer runt om i landet. I anställningen ingår ett antal inrikes resor till dessa. Några av stationerna ligger på öar, och plutonen förfogar över ett antal båtar för egna transporter. Plutonen har även rörliga mätstationer som kan nyttjas på olika platser längs kusten. De rörliga stationerna är i utgångsläget containerbaserade, men kan grupperas ombord på fartyg.

Marinbasens Logistikkompani är ett insatsförband, varvid tjänsten bedrivs företrädesvis inom Sverige, men även utomlands inom ramen för Försvarsmaktens uppgifter. I anställningen ingår därför plikt för utlandstjänst. Svenskt medborgarskap är också ett krav.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Deltaga i mätningar och analys av fartyg avseende magnetik, hydroakustik, hydrodynamik och elfält
 • Deltaga i mätning och analys avseende sensor och vapenkontroll
 • Deltaga i marinens övningar
 • Deltaga i och lämna tekniskt systemstöd vid studier, utveckling och anskaffning av nya och modifierade materielsystem med ingående delsystem
 • Följa upp status avseende materiel (omfattar bl.a reservdelar, dokumentation, underhållsskulder) och föreslå åtgärder
Uppgifterna innebär att Du kommer utveckla, utarbeta och utföra analyser inom Marinen utifrån information från signaturmätsystem och andra tekniska stödsystem. För närvarande implementeras ett antal system och initialt kommer Du arbeta med kravställning på dem.

Kvalifikationer
 • Svensk medborgare
 • Gymnasieingenjörsexamen eller motsvarande utbildning
 • Körkort klass B
Meriterande
 • Erfarenhet av användning av datorer och IT-system
 • God fysisk prestationsförmåga
 • God kommunikationsförmåga
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska
 • Erfarenhet från något av huvudteknikområdena: magnetik, hydroakustik och elfält
 • Nautisk kompetens N8 och M8
 • Kännedom om Försvarsmaktens marina förband
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Uddevalla/Skredsvik
Befattningsnivå: Civil
Tillträde efter överenskommelse under våren 2019
Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Plutonchef Sven Karlsson, telefon: 0455-86164, 0708-529446 eller Stf plutonchef Patric Eidstedt, telefon: 0705-81 95 12.

Fackliga företrädare
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Lisbeth Landin, tel. 0455/85115, 073-1828047

Välkommen med din ansökan (bifoga CV, personligt brev och referenser) senast 2019-01-20

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uddevalla
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 20 jan (37 dagar kvar)
Visa var