Automationstekniker

Automationstekniker

Automationstekniker för fastigheter
Uddevalla

Assemblin är ett varumärke som är resultatet av kulturer, kompetenser och människor från en rad framgångsrika företag som har vävts samman. Vi har kapacitet att ta hand om komplexa och stora projekt vilket gör din vardag utvecklande, varierande och spännande hos oss. Varje filial drivs som ett eget bolag med stödet från den stora organisationen. Assemblin fortsätter att växa och är en stark aktör på marknaden.

Som automationstekniker hos oss arbetar du med merparten entreprenadprojekt men även serviceprojekt. Man tillhör Bengtsfors filial och arbetsområdet sträcker sig över Bohuslän och Dalsland. Du medverkar i projekt med tekniska lösningar, från planeringsstadiet till slutförande och slutbesiktning samt har nära kontakt med kunder och externa leverantörer.

 

"Jag är utbildad elektriker och för fem år sen kände jag att det var dags att gå vidare i karriären efter att ha arbetat som hissmontör i många år, och sökte mig till Assemblin. Här började jag som tekniker och jobbar idag som serviceledare. Det är ett väldigt omväxlande arbete med stort eget ansvar, både tekniskt och med kundrelationer.

Teamet är ett glatt gäng där många tar stort ansvar och är engagerade för att få vardagen att fungera. Vi har högt i tak och sällan problem att prova nya idéer. "

- Johan Ekström, serviceledare / tekniker

 

Arbetsuppgifter

 • Programmering av PLC-system för fastighetstekniska system
 • Driftsättning av nyinstallationer, ombyggnationer och tekniska uppgraderingar
 • Konfigurera DUC:ar och utföra funktionsprogrammering
 • Genomföra och utvärdera programändringar
 • Ansvara för att planera in serviceåtgärder i kundanläggningar och utföra dessa
 • Felsökning och felavhjälpning

Din profil
Du har goda kunskaper och erfarenhet av arbete med programmering av PLC-system samt erfarenhet av arbete i projekt och serviceuppdrag, stora som små.

 • Elutbildning eller likvärdig teknisk utbildning med inriktning automation
 • Tekniska kunskaper om installation och drift av styr- och regleranläggningar
 • Kunskap om nätverk och kommunikationsprotokoll
 • Erfarenhet att arbeta med byggentreprenader är meriterande
 • Erfarenhet av SAIA-system är meriterande

Som person är du kommunikativ och strukturerad med en känsla för ordning och reda, samt en god lagspelare. Vi värdesätter ditt engagemang i din yrkesroll och att du har ett gott och genuint kundbemötande.

 

"I min roll som filialchef ingår det kalkylera och sälja, så mina dagar handlar om att ha mycket kontakt med kunder och läsa handlingar så att kalkyl och anbud blir så rätt som möjligt för våra kunder. Även en del personalfrågor ingår i min roll. Att ha en nöjd personalgrupp är nyckeln till framgång.

Assemblin är ett av Sveriges största installationsföretag med mycket kompetens. Vill man jobba på ett stort företag men ändå litet kontor så skall man välja oss. Vi har stor rådighet över oss själva så känns som ett mindre företag. Detta passar perfekt för mig! "

- Anders Johansson, filialchef

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-58 87 45, och Josefine Peterson, 0702- 50 14 29, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

Om Assemblin
Assemblin är ett av Nordens ledande installations- och serviceföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vi utformar, installerar och underhåller tekniska system för el, värme, sanitet och ventilation i kontor, arenor, shoppingcenter, bostäder och industrier med den multidisciplinära koncernens styrka och det lokala företagets personliga närvaro. Vår omsättning är cirka 7 miljarder SEK och med mer än 5 000 medarbetare på över 100 orter i Norden finns vi där du är. För dig.
Mer info
Område Uddevalla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Elkraft, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 17 sept 2022 (76 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.