Vill du vara med och göra skillnad? Galaxen Bygg söker en ny Koordinator!

Vill du vara med och göra skillnad? Galaxen Bygg söker en ny Koordinator!

Har du engagemang, driv och energi för att göra samhället bättre och samtidigt hjälpa företag att ta tillvara på värdefull kompetens? Om du dessutom har arbetslivserfarenhet från en koordinerande eller serviceinriktad roll där du jobbat relationsskapande så kan du vara rätt person för den här tjänsten. Galaxen Bygg i Uddevalla stärker upp sin organisation och söker en ny Koordinator som ska hjälpa personer med funktionsnedsättning, nyanlända samt långtidsarbetslösa till rätt arbete. Sök rollen idag och var med och gör skillnad!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Koordinator till Galaxen Bygg.

Galaxen Bygg är ett icke vinstdrivande bolag och byggsektorns eget företag för arbetsmiljö & hälsa och arbetsplatsförlagd rehabilitering. Företaget grundades år 1986 med syfte att bevara kompetensen i byggbranschen genom att skapa anpassade anställningar för byggnadsarbetare med funktionsnedsättning. Varje år är det 700 personer med funktionsnedsättning som får en anpassad anställning via Galaxen Bygg. Sedan 2018 har de även vidgat målgruppen till att även innefatta även nyanlända och långtidsarbetslösa och din roll kommer innebära ett ansvar för samtliga målgrupper.

Galaxen Bygg finns över hela Sverige, har totalt 70 medarbetare och här får du vara en del av ett tight team och tillsammans med fyra kollegor i liknande roll samt en administratör ansvara för Uddevalla-regionen med omnejd. Du kommer få tillhöra ett drivande kontor, med bra resultat och mycket erfarenhet. Galaxen Byggs värdeord är respekt, professionalitet och engagemang - här är du med och gör skillnad på riktigt!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Galaxen Bygg.

Arbetsuppgifter

Som koordinator får du möjligheten att både bygga broar mellan företag och dels personer med funktionsnedsättning och dels nyanlända/långtidsarbetslösa. Detta för att hjälpa arbetsgivare att ta till vara på värdefull kunskap och arbetskraft som finns i dessa målgrupper.

Du kommer till exempel att:
 • Aktivt hitta och etablera goda relationer med arbetsgivare i byggsektorn för att skapa möjlighet till anställning för personer med funktionsnedsättning, nyanlända personer och långtidsarbetslösa arbetssökande
 • Driva processen med arbetssökande från det att ärendet kommer in och sätta sig in i personens situation till matchning med rätt arbetsgivare och sedermera till anställning
 • Bistå arbetsplatserna med introduktion och löpande uppföljning
 • Skapa relationer med arbetsgivarorganisationer, fackliga organisationer, Arbetsförmedlingen och företag för att öka inflödet av arbetssökande till Galaxen Bygg och hitta fler företag som kan anställa
 • Vid behov genomföra utbildningsinsatser med fokus på kunskapspridning av förebyggande åtgärder och säkerhet inom branschen på skolor med elever inom byggprogram
Tjänsten passar dig som finner arbetsglädje i att göra skillnad. Du är lösningsfokuserad, har en framåtanda och trivs med frihet under ansvar. Rollen som koordinator ger dig möjlighet att f förändra människors liv/arbetsliv till det bättre samtidigt som du stöttar och stärker företag genom att få in värdefull kompetens.

Vi söker dig som
 • Har 2-4 års arbetslivserfarenhet av en koordinerande/social roll där du haft kontakt med människor
 • Har ett inre driv, energi och engagemang att vilja göra gott för samhället
 • Har en avslutad gymnasial utbildning
 • Talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat
 • Har tillgång till egen bil eftersom du kommer resa en del i tjänsten (Galaxen Bygg betalar ut milersättning)
Det är meriterande om du
 • Har en högskoleutbildning inom relevant område så som personalvetenskap, beteendevetenskap eller liknande
 • Har arbetslivserfarenhet från byggsektorn eller rekryteringsbranschen
Som person är du relationsskapande och tar med starkt driv och hög arbetsmoral tag i dina arbetsuppgifter med ett självgående tillvägagångssätt. Du är därtill ansvarstagande och jobbar uthålligt för att nå goda resultat. Vidare besitter du en personlig mognad som gör att du kan handskas med olika personlighetstyper och hantera uppkomna problem på ett professionellt sätt. Självklart har du en god människosyn och sporras av att få göra något gott för samhället.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning
 • Placering: Trädgårdsgatan 6, Uddevalla
 • Facklig representant: Azeem Razwan (Unionen) 040 23 65 48
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Galaxen Byggs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uddevalla
Yrkesroll Administration, Koordinator
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Galaxen Bygg ägs gemensamt av Bravida, JM, NCC, Måleriföretagen, Peab, Skanska och Sveriges Byggindustrier. Bolaget är icke vinstdrivande. De har sedan 1986 ett etablerat arbetssätt för att bevara kompetensen i byggbranschen genom att skapa anpassade anställningar i företag för byggnadsarbetare med funktionsnedsättning. I dagsläget är det ca 1800 personer som är anställda i olika företag med stöd av Galaxen Bygg. De medverkar till att ca 700 personer per år får en anpassad anställning med stöd av Galaxen Bygg via något av deras 26 områdeskontor. Sedan årsskiftet har Galaxen Bygg fått i uppdrag att arbeta med ytterligare målgrupper, nyanlända och långtidssjukskrivna. Vill du vara del av deras resa så är du varmt välkommen med din ansökan!