Biträdande utredare till Sveriges ledande beställare av infrastruktur med placering i Vänersborg

Biträdande utredare till Sveriges ledande beställare av infrastruktur med placering i Vänersborg

Har du en högskoleexamen inom lantmäteri eller liknande och besitter kunskap om järnvägssystem eller vägsystem? Är du dessutom en strukturerad, analytisk och lösningsorienterad person med en god samarbetsförmåga? Då ska du söka tjänsten som biträdande utredare hos Trafikverket i Vänersborg! Sök redan idag då vi tillämpar löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en biträdande utredare till deras verksamhetsområde planering i Vänersborg. Området ansvarar för planeringen av trafik och åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg- och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos företaget. Kundens intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som biträdande utredare kommer du främst att jobba med väg- och järnvägsnät. Arbetet är självständigt där du kommer att utreda olika typer av förändringsärenden inom dessa områden. Du kommer även ansvara för att ta fram olika beslutsunderlag för att åstadkomma ett rätt avgränsat väghållningsansvar mellan statlig, kommunal och enskild väghållare utifrån samhällsekonomiskt effektivitet och rationell väghållning. Vidare kommer arbetet att innehålla åtgärdsvalsstudier och andra utredningar.

Du kommer till exempel att:
  • Biträda åtgärdsplaneraren i arbetet att koordinera, leda och samordna utredningar gällande bland annat väghållandeansvar
  • Representera Trafikverket och ha intern samt extern kontakt med olika intressenter
  • Ta fram beslutsunderlag för aktiviteter inom området
Du kommer att vistas i en mycket utvecklande miljö med högt tempo. I rollen kommer du att få insikt i hur det är att arbeta i projektform och du kommer även få ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram innehållande allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops. Stort fokus kommer att ligga på din kompetensutveckling då du parallellt med din anställning får gå på utbildningar. Det kommer även finnas coaching på vägen för att ge dig de bästa förutsättningarna.

Vi söker dig som

Har en högskolingenjörsexamen inom lantmäteri eller liknande

Har upp till två års arbetslivserfarenhet

Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter

Det är meriterande om du

Har erfarenhet av markförhandling, samhällsplanering eller fastighetsvärdering

Har B-Körkort

Som person är du analytisk och noggrann då tjänsten kräver att du på ett strukturerat sätt kan jämföra och utvärdera olika alternativ för att finna en optimal lösning. Du har en bra kommunikativ förmåga och finner det givande att ha mycket kontakt med både medarbetare och externa personer. Du har en positiv inställning och ser fram emot att utvecklas i rollen som biträdande utredare.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Lön: Timbaserad månadslön
  • Placering: Vänersborg
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Uddevalla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige.