Vikarierande systemadministratör till IT och digitalisering

Vikarierande systemadministratör till IT och digitalisering

Vad vi gör och vill
Har du ett stort intresse för IT-system och drivs av den viktiga uppgiften att stödja, förbättra och utveckla för våra verksamheter och medborgare? Tycker du ofta att saker kan göras enklare och bättre? Då kan du vara den vi söker!

Som systemadministratör hos oss har du ansvar mot ett eller flera verksamhetsområden. Du ger stöd, information, utbildning och support till användare. Du har en god grundförståelse kring tekniken rörande verksamhetssystem. Du kommer att tillhöra den enhet som arbetar med systemförvaltning.

Vi arbetar enligt en systemförvaltningsmodell som är kommunövergripande och som vi kontinuerligt utvecklar. Vi har högt till tak och är modiga och utvecklingsbenägna.

IT och digitalisering är organiserad i tre enheter med ansvar för operativ IT, taktisk IT samt systemförvaltning. Totalt är vi ca 40 engagerade medarbetare. Vi sitter i ljusa lokaler nära Tyresö centrum med goda kommunikationer. Du har självklart rätt till friskvårdsbidrag och vi tillämpar årsarbetstid samt flextid. I Tyresö kommun tillämpar vi ett nära ledarskap där nya tankar trivs. Vi tror på att vi blir bättre tillsammans och har ett lösningsfokuserat och prestigelöst förhållningssätt och tar oss an nya utmaningar med nyfikenhet. Ständiga förbättringar är vår ledstjärna och för att lyckas i våra uppdrag agerar vi efter våra värdeord; resultat, dialog, engagemang, helhetssyn, mod och tillit.

Om tjänsten
Du kommer att ansvara för att det dagliga operativa användandet av systemen inom berörd verksamhet fungerar, samt tillsammans med operativ IT tillse att driften upprätthålls i enlighet med driftsavtal. Vidare kommer du att:
  • Verkställa beslut om systemets funktioner och information som tagits av systemförvaltare eller systemägare
  • Efter uppdrag från systemförvaltare svara för att ändra eller avregistrera användare i system med angivna roller och behörigheter
  • Dokumentera informationssäkerhetsincidenter så snart de blivit kända och kommit till din kännedom
  • Ge användarsupport i verksamhetsrelaterade systemfrågor
  • Starta och avsluta integrationskörningar enligt driftsplanering
  • Upprätthålla kontinuerlig kontakt med systemdriftsansvarig och i förekommande fall med leverantören av systemet enligt samverkansmodellen
  • Dokumentera ändrings- och utvecklingsförslag från verksamheten till enligt gemensam process för nya behov samt arbeta enligt vår samverkansmodell såväl internt som externt
  • Registrering och bevakning av riktigheten i systeminställningar/driftsparametrar samt användar- och behörighetsadministration sker
  • Aktivt medverka i säkerhetsarbete som avser systemet
  • Aktivt delta med din kompetens gällande upphandlingar och utvecklingsarbete
Tjänsten är ett vikariat på heltid i cirka 1 år, tillträde 1 september 2021.

Vem är du?
Du ska ha god allmän IT-kompetens och du har lägst gymnasieexamen från teoretisk linje eller yrkeslinje med inriktning IT/System. Du ska även ha minst 1 års arbetslivserfarenhet av systemadministration, det är meriterande om du arbetat med det i kommunal verksamhet. Det är även meriterande om du tidigare arbetat i en utvecklingsbenägen organisation.

Det är meriterande om du har dokumenterad vidareutbildning inom systemadministration för något eller några av följande system: Artvise, W3D3, Treserva, Hypergene, EDP Vision, IST/Extens, VKlass, Google.

Då du utgör det primära systemstödet för användarna av systemen är det viktigt att du har en god pedagogiskt och administrativ förmåga. Vidare behöver du även vara serviceinriktad, flexibel och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren såväl muntligt som i skrift, samt vara bekväm och van med att ha många kontaktytor på alla nivåer inom organisationen.

Vi arbetar i team på vår enhet, därför behöver du ha god samarbetsförmåga och vara en lagspelare. Du har ett särskilt ansvar för att utföra förvaltningsaktiviteter på uppdrag av systemförvaltare, arbeta med användbarheten ur ett användarperspektiv samt upprätta och uppdatera användarmanualer och du ska därför ha kunskap om vad detta innebär. Vi har en "dela-kultur" där vi gärna delar med oss till varandra för att nå våra gemensamma mål så det är viktigt att du är mål och resultatorienterad då vi alltid vill utvecklas och bli bättre. Tjänsten ställer krav på att du är självgående då du ska kunna prioritera bland ärenden och lägga upp dina dagar på ett effektivt sätt.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 21 maj 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Frågor om tjänsten besvaras i första hand via mejl.

Tf. enhetschef systemförvaltning: Sara Vikslund, Tel, 08-578 294 61, mejl; sara.vikslund@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 21 maj 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.