Vikarierande enhetschef till omsorg om personer med funktionsnedsättning

Vikarierande enhetschef till omsorg om personer med funktionsnedsättning

Vi söker en vikarierande enhetschef som vill vara med och skapa förutsättningar för personer med olika funktionsnedsättningar att leva ett så självständigt liv som möjligt
Om tjänsten
Enhetschefen kommer att ansvara för bostadsenhet 4 som består av två gruppbostäder och en servicebostadsgrupp. Enhetens bemanning är utformad efter de boendes behov och arbetsgruppen består just nu av 19 tillsvidareanställda stödassistenter samt ett antal timvikarier och ledsagare.

Enheten arbetar med att ge stöd och service till personer med olika funktionsnedsättningar så att de ska kunna bli så självständiga som möjligt. Arbetet utgår från Lagen om Stöd och Service (LSS).

Enhetschefen ansvarar för personal, budget och verksamhet. Det innefattar:
  • Att planera, leda och utveckla verksamheten utifrån ett strukturerat arbetssätt och beprövade metoder.
  • Att i samverkan med bland andra personalen, ansvara för en god arbetsmiljö och en budget i balans.
  • Att leda förändringsarbetet gällande kvalité och digitalisering.
Enhetschefen ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet omsorg om personer med funktionsnedsättning. Där förväntas alla bidra till att nå våra gemensamma mål.

Tjänsten är på heltid och ett vikariat på cirka 16 månader, med start enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har en examen från 3-årig högskoleutbildning som är adekvat för området (till exempel pedagogik, socionom, fritidspedagog, beteendevetare, arbetsterapeut) samt studerat en eller flera kurser inom LSS med godkänt resultat på högskolenivå. Du har god kunskap om såväl LSS-målgruppen som LSS-lagstiftningen och har tidigare arbetat som arbetsledare minst ett år inom LSS-verksamhet. Vidare har du minst ett års chefserfarenhet med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Självklart har du datorvana och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper som gör att du kan skapa ett bra samarbetsklimat samt inspirera, motivera och skapa delaktighet för dina medarbetare. Som person är du trygg, självständig och handlingskraftig. Du har en god förmåga att samverka både internt och externt på ett professionellt sätt. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt.

Vem trivs hos oss?
Tyresö kommun är en utvecklingsbenägen kommun som växer och vill ligga i framkant. Omsorg om personer med funktionsnedsättning är en verksamhet präglat av starkt brukarfokus och hög kvalitet. Det är ett spännande uppdrag med ständigt pågående verksamhetsutveckling.

Tyresö kommun har gemensamma värdeord som baseras på samarbete, resultat, dialog, helhetssyn, engagemang, mod och tillit. Du får stöd i ditt ledarskap genom interna utbildningar och vårt chefs- och ledarskapsprogram.

Interna stödfunktioner inom exempelvis HR, ekonomi och kommunikation finns för våra chefer. För att främja samsyn, helhetssyn och utveckling av ledarskapet har vi en mötesplats för alla chefer - Chefsforum som anordnas fyra gånger per år. Vi har en hjälpsam och prestigelös kultur. Våra medarbetare ger ledarskapet ett gott betyg och känner sig delaktiga.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig, då är du välkommen med din ansökan senast den 1 mars 2020.

Har du några frågor? Då får du gärna kontakta verksamhetschef Anna Larsson på 08-578 290 73

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Vikariat
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.