Vikarie vid behov inom funktionsnedsättning

Vikarie vid behov inom funktionsnedsättning

Vill du också ha Sveriges viktigaste jobb?

Vi söker stödassistenter för timvikariat vid behov till grupp- och serviceboenden inom funktionshinderområdet.

Vi arbetar utifrån lagstiftningen LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och SoL (socialtjänstlagen). Inom kommunens egen regi ryms flertalet olika boenden och målgrupperna är LSS personkrets 1:1 (personer med intellektuella funktionsnedsättningar och autismspektrumtillstånd) samt SoL. Våra verksamheter riktar sig till vuxna personer.

Om tjänsten
Behoven är dygnets alla timmar samt alla veckans dagar. Vi har både sovande jour och vakande natt.

Alla brukare har sina egna individuella genomförande-, kommunikation-, stöd- och metodplaner. Vi jobbar kring dessa personer, i alla delar av deras liv med allt som förekommer i ett hem och med allt som förekommer i ett liv kort sagt.

Vi utgår alltid från individen själv och vad den har för önskemål för dagen, för veckan eller generellt i livet och anpassar oss efter det. Då personerna inte alltid är tydliga i sin kommunikation får vi försöka lista ut vad önskemålen kan vara, samla information som vi analyserar tillsammans som sen ligger till grund för vårt gemensamma förhållningssätt gentemot den specifika individen.

Vi rapporterar och dokumenterar varje dag, sådant som är av vikt att veta, samt avvikelser från den genomförandeplan varje person har. Vi samarbetar med många olika parter, exempelvis anhöriga, legala företrädare, dagliga verksamheter, biståndshanläggare, habilitering/arbetsterapeuter, sjuksköterska/sjukvård m fl.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vem är du?
Kvalifikationerna kan se olika ut för olika boenden. Men det grundläggande och gemensamma för alla boenden är att du helst är utbildad barnskötare, undersköterska eller mentalskötare samt har inriktningen specialpedagogik eller psykiatri.

Vi ser gärna att du som söker har formell kunskap och erfarenhet av området och målgruppen, samt har kunskap inom lågaffektivt bemötande och AKK. Du ska kunna hantera svenska språket, på ett nyanserat sätt, i både tal och skrift. Har du körkort så ser vi det som en fördel.

Vi söker dig som är lugn och trygg i dig själv samt har en god förmåga till lyhördhet och klarar av att anpassa arbetssättet utifrån person och situation.

Välkommen med din ansökan
Låter detta intressant, varmt välkommen med din ansökan senast den 3 oktober, men gärna redan idag då urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Enhetschefer/Kontaktpersoner:
Per Thomsen Bostadsenhet 1 per.thomsen@tyreso.se

Beatrice Norberg Bostadsenhet 4 beatrice.norberg@tyreso.se
Sandra Krögerström Collin Bostadsenhet 5 sandra.collin@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel: 08-5782 9100

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Socialförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar.

I ansvarsområdet ingår också den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården samt missbruksvården. Familjerätt, ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda samt familjerådgivning hör också till förvaltningens uppgifter. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Vikariat
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 12 okt (20 dagar kvar)