Vikariat till Tyresös Återvändaskola

Vikariat till Tyresös Återvändaskola

Vi söker dig som är beteendevetare, socialpedagog eller lärare till Tyresös Återvändarskola
Vill du göra stor skillnad och hjälpa ungdomar som blivit hemmasittare att ta sig tillbaka till, liv skola och utbildning? Du kan bli en av två personer som arbetar i Tyresö Återvändarskola. Vi hjälper, stöttar och motiverar elever som har fastnat i hemmasittande.

Vad vi gör och vad vi vill
Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här. Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Många satsningar görs för att alla elever ska klara kraven och för att alla ska stimuleras till fortsatt lärande: återvändarskola, naturvetenskaplig akademi, premieskola och ferieskola.

Om tjänsten
Tyresö Återvändarskola är en kommunal verksamhet i Tyresö kommun som funnits sedan 2008 och ingår i Barn- och elevhälsan. Återvändaskolan arbetar med elever från samtliga kommunala högstadieskolor i Tyresö. Verksamheten har en undervisningsgrupp mot elever som tidigare haft lång, sammanhängande frånvaro från skolan. Återvändarskolan fungerar som ett mellansteg i återförandet av eleverna till hemskolan och eleverna får både social och studiemässig träning.

Utöver undervisningsgruppen så sker även arbete kring elever ute på skolor och då främst genom stöttning av mentorer eller personal som arbetar kring elever med hemmasittarproblematik.
Tyresö Återvändarskola ingår i Barn- och elevhälsan som även omfattar medicinska och psykologiska insatser samt där kommunens resurs och utvecklingscenter ingår.

Att stödja elever och verka för att bygga hållbara rutiner för att möjliggöra återgång till hemskolan. Handleda eleverna med skoluppgifter som de fått från hemskolan och anpassa dessa uppgifter till lämplig nivå för respektive elev (främst Svenska, Engelska och SO-ämnen). I arbetet ingår även att hålla kontakt och stödja familjer samt kontakter med hemskola och socialtjänst för att upprätthålla alternativt bygga ett fungerande, hjälpande nätverk kring eleverna.

Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde i mitten av september 2020 eller enligt överenskommelse till och med 2 april 2021. Utdrag ur polisens belastningsregister krävs före anställning.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av stöd, samtal, utredning och motiverande arbete kring ungdomar. Du är helst beteendevetare alternativt har socionom- eller pedagogisk utbildning. Erfarenhet av arbete med hemmasittare är starkt meriterande.

Du har stort intresse av att arbeta med ungdomar. Du har mycket god förmåga att skapa och underhålla relationer. Du har lätt för att skapa motivation och en trygg miljö. Du är lyhörd, tar egna initiativ samt är trygg i din professionella roll. Vi ser gärna att du bidrar med egna erfarenheter och kunskaper samtidigt som du är uppmärksam och lyhörd för hur arbetet utförs på återvändarskolan.

På Tyresö Återvändarskola arbetar två personer mycket nära varandra och det är viktigt att dessa kompletterar varandra på ett sätt så att teamarbetet blir konstruktivt.

Välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan senast 30 augusti 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta chef för Barn- och elevhälsan, 08-578 294 51, caroline.v.eriksson@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här
Barn- och utbildningsförvaltningen
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Vikariat
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 29 aug 2020 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.