Vi söker en enhetschef med höga ambitioner och en vilja att utveckla Tyresö kommun!

Vi söker en enhetschef med höga ambitioner och en vilja att utveckla Tyresö kommun!

Om tjänsten
Enheten för förvaltningsstöd och samordning är en av två administrativa enheter i stadsbyggnadsförvaltningens stab och enheten består av tio medarbetare. Enhetens ansvarsområden är bland annat att ge administrativt stöd till Kart- och bygglovavdelningen, sköta systemförvaltningen av våra verksamhetssystem och att hantera personaladministrativa ärenden. Att arbeta med olika delar av bygglovsprocessen tillsammans med bygglovenheten är en stor del av arbetet.

Som enhetschef har du personal- och verksamhetsansvar. Du ansvarar för att utveckla medarbetarna och verksamheten. Rollen som enhetschef innebär även att du kommer att arbeta operativt med egna uppdrag som ingår i stabens ansvarsområde. Du har även ett nära samarbete med andra enhetschefer på förvaltningen för att se till att samverkan mellan enheterna fungerar på ett tillfredställande sätt.

Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din närmast överordnade chef är avdelningschefen. Som chef på Stadsbyggnadsförvaltningen arbetar du med medborgarna i fokus och enligt kommunallagen samt plan- och bygglagen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och kommunens ledarfilosofi genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuds medarbetarna en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuell.

Rollen som enhetschef på stabsavdelningen innebär kortfattat att:
  • Vara chef för funktionerna inom Enheten för förvaltningsstöd och samordning
  • Tillsammans med övriga chefer driva utvecklingen av stadsbyggnadsförvaltningen
  • Ansvara för, samordna och leda uppdrag från stabschefen
  • Ha ett övergripande ansvar för kvalitetssäkring av de administrativa processerna och beslutsprocesserna
  • Samverka med interna och externa aktörer
Vem är du?
Vi söker dig som har:
  • Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
  • Har ledarerfarenhet och erfarenhet av att ha arbetat med utvecklings- och förändringsarbete
  • Har god samarbets- och kommunikativ förmåga, är stabil och har förmåga att skapa förtroende och goda relationer såväl internt som externt
  • Är positiv, lyhörd, lösningsorienterad och vill driva utveckling tillsammans med oss andra. Du ser till helheten och har förmåga att strukturera, prioritera och har mod att ta ansvar för fattade beslut.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet från offentlig verksamhet samt om du har erfarenhet av att ha arbetat med plan- och bygglagen.

Vem trivs hos oss?
Tyresö kommun är en utvecklingsbenägen kommun som växer och vill ligga i framkant. Tyresö kommun har en gemensam ledarfilosofi som baseras på samarbete, resultat, dialog, helhetssyn, engagemang, mod och tillit. Du får stöd i ditt ledarskap genom interna utbildningar och vårt nystartade chefs- och ledarskapsprogram.

Interna stödfunktioner inom exempelvis HR, ekonomi och kommunikation finns för våra chefer. För att främja samsyn, helhetssyn och utveckling av ledarskapet har vi en mötesplats för alla chefer - Chefsforum - som anordnas fyra gånger per år.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan senast 2019-04-24. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:
Andréa Ström, avdelningschef staben, andrea.strom@tyreso.se, 08-5782 9858

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-5782 9100

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Tyresö kommun befinner sig i en stark utveckling. Dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Hela centrum ska förnyas, nya bostadsområden ska utvecklas och Brevikshalvön omvandlas för skärgårdsnära permanentboende.

Vi på stadsbyggnadsförvaltningen driver kommunens planering och gestaltning av bostäder och infrastruktur. Vi ansvarar också för bland annat bygglov, kommunens naturreservat, kart- och mätningsarbeten, GIS och mark- och exploateringsfrågor. Vi är en attraktiv arbetsplats som präglas av utvecklingsvilja och handlingskraft.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 24 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.