Välkommen kartingenjör med databaskunskaper!

Välkommen kartingenjör med databaskunskaper!

Vad vi gör och vill
Tyresö växer och för att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserade vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020. Genom att organisera alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling, och skötsel till ett gemensamt Samhällsbyggnadskontor stärker vi hela kedjan från initiering till drift.

Under kommande år vill vi bygga en modern organisation som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla. Vi arbetar fokuserat för att minska stuprör och främja nya samarbetsformer.

Geodataenheten är en av nio enheter på samhällsmiljö- och infrastrukturavdelningen och enheten består av 10 medarbetare. Enheten ajourhåller geografisk information och förvaltar kommunens kartsystem och geografiska databaser. Vi har en pågående spännande utveckling inom den digitala samhällsbyggnadsprocessen och ett starkt samarbete och kunskapsutbyte med Södertörnskommunerna. Under våren 2022 genomförde GIS-samverkan Södertörn införande av nya gemensamma kartsystem som förvaltas av en gemensam systemförvaltningsorganisation.

Enheten utför GIS-analyser och framställer olika typer av kartor för planering, projektering och visualisering. Enheten arbetar med olika typer av mätningsuppdrag och producerar nybyggnadskartor till bygglovsprocessen och grundkartor till detaljplaneringsprocessen. Våra uppdragsgivare är både privatpersoner, andra enheter och förvaltningar inom kommunen samt företag.

Som kartingenjör hos oss kommer du att vara en viktig del i ett team som arbetar med ständiga förbättringar, som drivs av att tillsammans skapa effektiva processer och har ögonen öppna för nya användningsområden för våra tjänster. Vi har en stark och positiv gruppkänsla där vi värdesätter öppenhet och hjälpsamhet. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid och vi arbetar målmedvetet för att minimera nyckelpersonsberoenden.

Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats med fantastiska kollegor där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar. Som anställd i Tyresö kommun erbjuds du subventionerad friskvård, årsarbetstid, semesterväxling och möjlighet till distansarbete (beroende på arbetsuppgifter). Läs mer om vad arbetsgivaren erbjuder här: https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss/tyreso-kommun-som-arbetsplats/vi-erbjuder.html

Om tjänsten
Som ingenjör på geodataenheten kommer du att arbeta med utveckling av våra system och arbetssätt. Du är lyhörd för kunder och kollegors behov och stöttar dem engagerat i deras arbete. Du hanterar arbetstoppar på ett stresståligt sätt genom prioritering och medvetenhet kring ambitionsnivå. I din tjänst ingår det att hantera kartdata som ska lagras ner i kartdatabasen och ta fram olika typer av kartprodukter. Det kan även vara aktuellt med andra typer av GIS-uppdrag och mätningsuppdrag.

Inom GIS-samverkan Södertörn där Tyresö ingår har åtta kommuner handlat upp system för kartproduktion och webbkarta där driften sköts av leverantören. Samarbete och samverkan mellan kommunerna är ett vanligt och viktigt inslag i vardagen där vi bland annat arbetar med kunskapsutbyte, gemensamma arbetsprocesser och systemförvaltning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vem är du?
Vi söker dig som har examen från en minst tvåårig utbildning med betydande kart-, mät- och/eller GIS-tekniska inslag. Du har minst ett års erfarenhet från branschen och besitter teknisk kompetens inom kartsystem, databaser och hantering av geografisk data. Du har mycket goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har god kunskap inom mätningsteknik och självständigt kan utföra mätningsuppdrag och hantera mätdata. Det är även meriterande om du har god kunskap inom FME, QGIS, SQL, Topodirekt, webbkarta CSM, AutoCAD och TopoCAD. Kunskaper om 3D-visualisering och förståelse för byggnadsinformationsmodeller (BIM) är också meriterande.

Som person är du serviceinriktad och relationsskapande. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 4 oktober 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Chef för geodataenheten, Helena Swahn, helena.swahn@tyreso.se, 08-5782 94 28.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://tyreso.varbi.com
Sista ansökningsdag 4 okt 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.