Vägledare med stort engagemang till Etableringscentrum i Tyresö

Vägledare med stort engagemang till Etableringscentrum i Tyresö

Vad vi gör och vill
Etableringscentrum Tyresö jobbar med att stötta nyanlända som behöver stöd på vägen till arbete och studier. Som vägledare på Etableringscentrum får du en kreativ och nyfiken arbetsplats med intresse för nya lösningar.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att vägleda personer till rätt insatser för att kunna ta sig vidare. Det handlar om att rusta deltagare inför arbete och studier, hitta praktikplatser, stödja i jobbsök och rätt utbildningsvägar samt hjälpa deltagaren att driva processen framåt. Det kommer även att bli en del av dina arbetsuppgifter att nätverka och hålla kontakt med arbetsgivare samt att hålla i gruppaktiviteter. Tjänsten infattar även socialt arbete, att motivera och stödja ett helhetsansvar för att vardagen ska fungera för deltagarna. Att samverka med andra myndigheter som Arbetsförmedlingen samt vårdinstanser är en viktig del i arbetet. Vi har även ett nära samarbete inom kommunen t.ex. med SFI, försörjningsstöd och andra verksamheter med arbetsmarknadsinsatser.

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid t.o.m. 1 augusti 2023. Tillträde 24 oktober eller enligt överenskommelse. Månadslön. I Tyresö kommun erbjuds du flexibel årsarbetstid och subventionerad friskvårdsersättning.

Vem är du?
Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning gärna inom beteendevetenskaplig, pedagogisk eller samhällsvetenskaplig inriktning eller likvärdig. Du har kunskap och kompetens inom arbetsmarknad och socialt arbete. Du är van vid att samverka och har gärna erfarenhet av att arbetat med flera olika myndighetsparter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete med att kartlägga, vägleda och coacha. Det är meriterande om du kan arabiska, tigrinja, persiska, dari, farsi eller somaliska och kompetens inom MI och/eller metoden Supported Employment. Du är van vid dokumentation och uttrycker dig på ett tydligt sätt i både skrift och tal.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med flera olika kompetenser. För att trivas och utvecklas med oss har du höga ambitioner att göra ett bra jobb. Du är prestigelös, flexibel, lösningsinriktad, bra på att samarbeta och värderar ett varmt bemötande. Du vill möta klienten/deltagaren där hen är och jobbar med ett motiverande arbetssätt. För oss är det viktigt att du och dina kollegor mår bra både på och utanför jobbet.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl:

Enhetschef: Lisa Lönegård, lisa.lonegard@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar bland annat barn- och ungdomsvården, missbruksvården, socialpsykiatri samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden.

Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.