Tyresö kommun söker en snickare till park- och naturvårdsenheten

Tyresö kommun söker en snickare till park- och naturvårdsenheten

Tyresö växer och för att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserade vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020. Målet är att skapa en organisation som kan genomföra översiktsplanen Tyresö 2035, samtidigt som vi klarar av att förvalta färdigställda projekt, kommunala samhällsfastigheter och kommunägd mark. Genom att organisera alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling, och skötsel till ett gemensamt samhällsbyggnadskontor stärker vi hela kedjan från initiering till drift.

Under kommande år vill vi bygga en modern organisation som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla. Under våren har enheter och avdelningar förändrats för att på bästa sätt kunna möta organisationens nya behov. Under hösten kommer vi att fokusera på implementering av ny organisation, införandet av nya arbetssätt och teamaktiviteter för att minska stuprör och främja nya samarbetsformer.

Park- och naturvårdsenheten i Tyresö vårdar, sköter och underhåller kommunens park- och naturmarker. Enheten är indelat i tre grupper som ta hand om park-och grönområden, grönytor på skol- och förskolmark och naturområden i reservat och friluftsområden. Vi är sammanlagt 27 medarbetare som är engagerad i att skapa trevliga, säkrar och artrika grönmiljöer för rekreation och lek.

Om tjänsten
Just nu söker vi en snickare med lekplatsfokus till vår lekplatsgrupp. I arbetet ingår daglig underhåll, funktionskontroll och montage av lekplatser och lekställningar. All underhåll och drift utför vi i egen regi. Utöver lekplatser kommer du underhålla olika slags träkonstruktioner såsom träspänger, bänkar, pergola och räcken samt medverkar i framtagandet av offentligt utsmyckning. Vi ser gärna att du är van med gjutning av fundament och andra förankringsarbeten. Arbetet kräver daglig rapportering i olika appar och datorsystem. Vi lägger stor vikt på att skötsel- och underhållsarbeten är faktamannamässig utförd och att kvalitén på kommunens lekplatser ökar ständigt. Montering av lekutrustning kräver noggrannhet och kännedom av regler gällande tillåtna mått och avstånd - detta är något vi lägger stor vikt vid.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Helgarbete och arbete under beredskap kan förekomma.

Vem är du?
Du har en eftergymnasial utbildning inom snickeri och montage och minst 3 års byggerfarenhet som snickare. Du har bred erfarenhet som snickare och känner dig trygg i att ta dig an nya uppgifter dagligen. Det är meritererande om du ha arbetat med lekplatstillsyn och underhåll tidigare. Du har god fysik och trivs med att arbeta utomhus som inomhus. Du är driven, strukturerad och noggrann och kan planera ditt eget arbete men gillar även att arbeta i team. Du ha god datorvana, är ansvarstagande och engagerad.

Du som söker har:
  • B-körkort och BE
  • Truckkort A, B
  • Heta arbeten
  • Hantverksvana av snickeri och träarbeten
  • Erfarenhet av montering och underhåll av lekutrustning
  • Erfarenhet av betongarbeten
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du ha erfarenhet av svetsning, lekplatsbesiktning och hantering av appen Lekplatskollen.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 18 maj 2021. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl.

Enhetschef, Esther Östin, Esther.Ostin@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationen finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Snickare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 18 maj 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.