Tyresö kommun söker avlösare, ledsagare och kontaktpersoner

Tyresö kommun söker avlösare, ledsagare och kontaktpersoner

Om tjänsterna
Tyresö kommun söker kontinuerligt efter nya medarbetare som vill göra skillnad för personer med olika funktionsvariationer. Vi söker ledsagare, avlösare, kontaktperson och stödfamiljer. Vi hanterar ansökningar fortlöpande så tveka inte att skicka in ditt CV och personliga brev.
  • Som avlösare är du med barnet i familjens hem på kvällar och/eller helger. Avlösning är ett alternativ till föräldrarna där de ska kunna få tid för återhämtning, till egna aktiviteter eller åt syskon och deras aktiviteter. Avlösning sker i barnets hem eller i nära anslutning till hemmet.
  • Som ledsagare följer du med en ungdom eller vuxen på aktiviteter vilket ger personen en möjlighet till att delta i fritidsaktiviteter, i kulturlivet eller besöka vänner. Aktiviteterna är oftast på kvällar och helger.
  • Som kontaktperson är man ett socialt stöd och en vän. Man träffas och gör något tillsammans t. ex. promenerar, fikar, går på bio eller bara sitter och pratar. Det finns inga krav på någon speciell aktivitet eller på något visst antal timmar som man ska träffas åt gången. Det är vanligt att man ses en till tre gånger i månaden på dag, kväll eller helg.
Avlösare och ledsagare har en tidsbegränsad timanställning om ca 3-25 tim/mån. Som kontaktperson får du en månatlig ersättning för ditt uppdrag som består av ett arvode och en omkostnadsersättning enligt SKL. För dessa tjänster är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister (LSS) en förutsättning för anställning samt att man måste ha fyllt 18 år.

Vem är du?
Vi söker personer med erfarenhet eller intresse av arbete med personer med funktionsvariationer, bl.a. autism, ADHD och Aspergers syndrom. Det är bra om du som söker är aktiv och tycker om att hitta på aktiviteter. Du som söker ska vara lyhörd, flexibel och tydlig. Du ska kunna arbeta efter andra personers behov och önskemål och kunna skilja det från egna behov och värderingar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du pratar dari eller persiska.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, dock senast den 29 februari 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du frågor om tjänsten kontaktas:
Anette Ostojic, arbetsledare, 08-578 294 36
Ulrika Norman, arbetsledare, 08-578 293 27

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Förvaltningen för liv och hälsas uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården, missbruksvården samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat.

Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Extrajobb, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.