Välkommen till nya Blocket Jobb   Det här är nytt
Vi söker dig med höga ambitioner till central roll i IT-avdelningens utveckling
Om tjänsten
Tyresö kommuns IT-avdelning har i uppdrag att driva IT-utvecklingen tillsammans med samtliga verksamheter inom kommunen. Avdelningen består av två enheter: Operativ IT och Taktisk IT. Inom Taktisk IT arbetar vi främst med gränssnittet mellan verksamhet och IT-drift, här hjälper vi verksamheterna att omvandla sina behov till IT-lösningar och vi arbetar aktivt för att utveckla de tjänster som levereras för att uppfylla behov inom kommunens samtliga verksamheter. Till Taktisk IT söker vi en tjänsteägare IT som övergripande ska ansvara för tjänsterna inom vår tekniska plattform och tillsammans med olika roller inom IT-avdelningen bidra till att utveckla våra tjänster.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter i en spännande och utvecklande miljö. Rollen innebär att du har en viktig och central roll i IT-avdelningens utveckling.

Du är övergripande ansvarig för de tjänster IT-avdelningen tillhandahåller, bidrar i utvecklingen och sätter mål för IT-tjänsterna samt följer upp leveranserna. I ditt arbete sätter du mål för kunders behov, både på kort och lång sikt. Tillsammans med IT-samordnare och systemförvaltare på IT-avdelningen driver du och leder arbetet med IT-leveranserna gentemot kund i enlighet med målbilden. Du kommer även skapa förutsättningar för och stödja IT-samordnarna och systemförvaltare i deras arbete.

Vem är du?
För att trivas hos oss ska du ha gedigen erfarenhet av ledande roller på såväl operativ som taktisk nivå. För att lyckas i rollen krävs mycket goda förståelse om IT-infrastruktur och -drift. Vi ser även att du har erfarenhet av utvecklingsarbete kring tjänsteleverans. Du har en positiv läggning, besitter en mycket god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation. Som person har du förmåga att leda och driva arbetet på ett engagerat, inspirerande och lyhört sätt.

Du ska ha en relevant akademisk utbildning inom IT.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 december 2017.

Har du frågor angående tjänsten kontakta:
Urban Petrén, IT-chef, tel: 08-578 293 90, e-post: urban.petren@tyreso.se

Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-578 291 00
När du söker jobb hos oss i Tyresö kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Utvecklingstakten är hög och kommunen har en stark ambition att uppnå den vision som finns i kommunplanen om att bli den mest attraktiva kommunen i Stockholmsregionen.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 dec (5 dagar kvar)