Timvikarier till öppenvården Måsen.

Timvikarier till öppenvården Måsen.

Vad vi gör och vill
Måsen är vuxenenhetens öppenvård. Vuxenenheten ligger organisatoriskt under arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Tyresö kommun. Vuxenenheten består av två delar, myndighet och öppenvård. Enheten består av 17 medarbetare. Vi arbetar som enhetschef, gruppledare, assistent, socialsekreterare och behandlare. På Måsen arbetar tre behandlare och en gruppledare.

Vår verksamhet ligger straxt utanför centrum i en fin liten villa. Vårt mål är att Måsen alltid ska vara öppen för våra klienter och att vi alltid erbjuder behandling. För att klara det är vi i behov av dig/er som vill arbeta som timvikarier när vi har ledigt av olika anledningar eller då vi behöver förstärka pga. högt tryck.

Vårt uppdrag är att erbjuda behandling för vuxna personer som har ett missbruk eller beroende av alkohol, droger och/eller spel. Vi arbetar även med anhöriga. Till oss kommer personer som är i olika stadier av sitt förändringsarbete vilket innebär att vår verksamhet erbjuder flera olika behandlingsalternativ. Vi arbetar främst med grupper men kan även erbjuda enskild behandling. Måsens hjärta är 12-stegsbehandling som bedrivs fem dagar i veckan. Måsen är en känd och omtyckt verksamhet i vår kommun och vi är mycket stolta över den.

Om tjänsten
Vi på Måsen söker nu dig/er som har tidigare arbetslivserfarenhet av behandling med beroendeproblematik, främst 12-stegsbehandling och KBT.

I tjänsten ingår det att arbeta med både den som har ett beroende samt deras anhöriga. Du kan komma att arbeta med grupp såväl som med enskilda samtal. Våra uppdrag kommer i huvudsak från socialsekreterare på vuxenenheten men vi har även viss öppen verksamhet, dvs där klienten kan söka direkt till oss. All verksamhet på Måsen utgår från våra klienters behov vilket betyder att den som arbetar hos oss behöver vara flexibel, initiativrik, självständig och lyhörd. Vi är ett team som arbetar med mycket allvar varför det är viktigt att vi också har roligt tillsammans. Humor och förmåga till omtanke är viktiga egenskaper hos oss.
Verksamheten på Måsen bedrivs i huvudsak på vardagar dagtid men även kvällar (till 19:00) och enstaka söndagar kan förekomma. Timlön, individuell lönesättning.

Vem är du?
Vi söker dig som har utbildning som alkohol- och drogterapeut samt erfarenhet av att ha arbetat med grupper i 12-stegsbehandling samt med enskilda samtal. Det är önskvärt att du har en fördjupad utbildning i motiverande samtal och har erfarenhet av att arbeta i en kommunal verksamhet. Du behöver ha kännedom om lagstiftning som Socialtjänslagen, Lagen om missbrukare i vissa fall, offentlighets- och sekretesslag, förvaltningslag och kommunallag.

Meriterande är aktuell erfarenhet av arbete på behandlingshem samt i öppenvård med gruppbehandling i 12-steg samt enskilda samtal. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av arbete med personer som i kombination med beroendeproblem också har en kriminell livsstil, psykisk ohälsa samt annan social problematik. Teoretiska och praktiska kunskaper i KBT är önskvärt.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som förmåga till gott bemötande, självständighet, samarbetsförmåga, normkritiskt tänkande, initiativförmåga, kreativitet, engagemang och personlig lämplighet.

Vi välkomnar mångfald och ser gärna sökande med t. ex. bred språkkompetens, erfarenheter av olika kulturer eller icke normativ könsidentitet.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 31 oktober 2020.

Har du några frågor? Kontakta oss då via telefon eller mejl.

Enhetschef vuxenenheten: Carina Engelke, tel: 08-578 294 18, carina.engelke@tyreso.se

Behandlingsansvarig på Måsen: Johanna Lindholm, tel: 073-688 74 80, johanna.lindholm@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetsgivarorganisationen finner du här

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar bland annat barn- och ungdomsvården, missbruksvården, socialpsykiatri samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden.

Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.