Timvikarier inom funktionsnedsättning (LSS)

Timvikarier inom funktionsnedsättning (LSS)

Vi söker timvikarier till daglig verksamhet, korttids och våra grupp- och servicebostäder inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Om tjänsterna
Som timvikarie i en av våra verksamheter får du möjligheten att ge stöd till personer med olika funktionsnedsättningar. Utifrån varje persons individuella genomförandeplan stöttar eller hjälper du i alla vardagliga situationer i boendet på fritiden, på den dagliga verksamheten eller på korttids. Det kan förekomma hjälp med personlig hygien och uppgifter av mer omvårdande karaktär. Du arbetar pedagogiskt med varje person och på ett stödjande och handledande sätt.

Allt arbete utgår från individens behov och dagsform och du arbetar strukturerat, men ändå flexibelt för att erbjuda personen ett liv med goda levnadsvillkor och god livskvalité. I arbetet förväntas du även föra anteckningar i social journal och skriva avvikelser vid behov. Du erbjuds introduktion till verksamheten innan du jobbar självständigt första gången. Inom boende och korttids innebär arbetet oregelbundna arbetstider under dag, kväll, helg och sovande jour. Det förekommer även tjänster med vaken natt. På den dagliga verksamheten sker arbetet vardagar och dagtid.

Tjänsterna är tidsbegränsade anställningar med varierande omfattning och längd.

Vem är du?
Du är minimum 18 år. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba med personer med funktionsnedsättning och det är meriterande om du är utbildad barnskötare, mentalskötare eller undersköterska. Det är även meriterande om du har läst specialpedagogik I+II, har erfarenhet av att jobba med AKK, tydliggörande pedagogik och/eller lågaffektivt bemötande.

Du ska kunna hantera svenska språket i både tal och skrift. Vi ser att du är lugn och trygg i dig själv, att du är lyhörd och klarar av att anpassa arbetssättet utifrån person och situation.

Välkommen med din ansökan
Låter detta intressant, varmt välkommen med din ansökan senast 27 september 2020.
Har du några frågor? Kontakta oss då via mejl eller telefon.

Enhetschefer/Kontaktpersoner:
Hanna Björkvall (hanna.bjorkvall@tyreso.se), Anneli Svensson (anneli.svensson@tyreso.se), Ann-Kristin Olovsdotter (ann-kristin.olovsdotter@tyreso.se eller 08-578 275 68), Daniel Johansson (daniel.johansson@tyreso.se eller 08-578 275 63), Sandra Krögerström Collin (sandra.collin@tyreso.se eller 08-578 275 81), Sofie Håkansson (sofie.hakansson@tyreso.se)

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Extrajobb
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 27 sept 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.