Studie- och yrkesvägledare till det det kommunala aktivitetsansvaret

Studie- och yrkesvägledare till det det kommunala aktivitetsansvaret

Vad vi gör och vill
Tyresö kommun har, genom det kommunala aktivitetsansvaret, ett uppdrag att medverka till att så många unga Tyresöbor som möjligt genomför gymnasiestudier med erhållen gymnasieexamen. I uppdraget ligger en skyldighet att identifiera och kontakta alla ungdomar som har lämnat grundskolan och inte fyllt 20 år, som inte studerar inom gymnasieskolan eller som genomgått gymnasieutbildning utan att uppnå examen. Aktivitetsansvaret ska erbjuda individuellt anpassade åtgärder som i första hand motiverar till att påbörja eller återuppta studier.

Kommunala aktivitetsansvaret i Tyresö strävar efter att ha en aktiv kontakt med ungdomarna och erbjuda åtgärder till dem som saknar sysselsättning eller som vill förändra eller sätta upp nya mål för sin sysselsättning. Aktivitetsansvaret ska vara tillgängligt och upplevas som en resurs för ungdomarna och ha ett nära samarbete med andra relevanta verksamheter. För att uppnå goda resultat är det viktigt att bedriva ett kontinuerligt arbete och skapa goda strukturer.

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna innebär bland annat att identifiera och kontakta/uppsöka målgruppen, vägleda och utforma individuella insatser, nätverka med andra aktörer så som Tyresö gymnasium, Tyresö komvux, Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsenheten Ung i Tyresö. Vidare ska kontakttillfällen och åtgärder registreras och uppgifterna administreras. Arbetet kommer att innebära många personliga kontakter. Det gäller så väl enskilda samtal och telefonsamtal, som uppsökande verksamhet. Du kommer även vara delaktig i utvecklingsarbetet för att möta målgruppens behov.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 50 % till och med 31 december 2019, med eventuell möjlighet till förlängning.

Vem är du?
Vi söker dig som har examen eller är i slutet av utbildning som studie- och yrkesvägledare. Du bör även ha kunskap om olika funktionsvariationer och erfarenhet av samtal och motivationsarbete med ungdomar. Goda kunskaper om ungdomars arbetsmarknad samt gymnasie- och vuxenstudier är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Du måste ha modet och ödmjukheten som behövs för att knyta kontakt med ungdomar som befinner sig i väldigt olika situationer i livet. Du måste även kunna nätverka med andra stöttande aktörer.

Du kommer bli en av två medarbetare som arbetar med uppdraget och kommer tillsammans med en erfaren kollega planera och genomföra arbetet.

Vem trivs hos oss?
Som medarbetare hos oss skapar du mervärde och livskvalitet för Tyresöborna. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar mellan verksamheterna för att uppnå bästa resultat. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats med goda kollegor där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar.

"Uppdraget med det kommunala aktivitetsansvaret innebär en självständig roll där jag planerar arbetet och tar egna initiativ till att utveckla verksamheten. Jag möter många ungdomar som mår bra men också de som har stora svårigheter. Erfarenhet av målgruppen och en verktygslåda av olika samtalsmodeller är till hjälp för att lyckas med uppdraget men man blir aldrig fullärd utan måste ständigt söka ny kunskap och ha en vilja att utvecklas."
Anne-Charlotte Sundlöf, studie- och yrkesvägledare

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig då är du välkommen med din ansökan senast 31 mars 2019. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:
Beställarchef gymnasium, Erik Hamner, erik.hamner@tyreso.se, 08-578 275 93

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-578 291 00

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 31 mars (10 dagar kvar)