Studentmedarbetare till HR-enheten

Studentmedarbetare till HR-enheten

Studerar du till personalvetare och är intresserad av ett extrajobb som förbereder dig för en karriär inom HR? Då söker vi dig!
"Möjligheten att få arbeta som studentmedarbetare hos Tyresö kommun har gjort att jag fått se många av alla de områden som ryms inom HR och fått en bättre förståelse för helheten. Det har varit två härliga år med en grupp som är väldigt välkomnade och hjälpsamma vid de frågor som uppstått. Flexibilitet har också utmärkt denna tjänst, både gällande schemat där jag haft en stor möjlighet att påverka vilka dagar jag arbetar men även gällande vilka arbetsuppgifter som dagen bjuder på."
Fia Klint, nuvarande studentmedarbetare

Vad vi gör och vill
HR-enheten i Tyresö kommun ingår i kommunstyrelseförvaltningen och består i dagsläget av tio medarbetare. Det är vi som ansvarar för att stötta kommunens ca 140 chefer i alla typer av HR-frågor samt implementera, utveckla och driva HR-processer och projekt där varje medarbetare har sina ansvarsområden. HR-enheten tillhör HR-avdelningen där även löneenheten ingår och leds av kommunens HR-direktör.

Om tjänsten
Som studentmedarbetare hos oss får du en bred och god inblick i HR-enhetens olika processer. Du avlastar vår HR-administratör och våra HR-specialister med framför allt administrativa uppgifter inom exempelvis rekrytering, arbetsrätt, chefs- och introduktionsdagar och arbetsmiljö.

Du arbetar ca 15 timmar i veckan enligt överenskommelse med stor flexibilitet för att kunna kombinera arbetet med dina studier. Du anställs för en termin i taget, inledningsvis till juni 2021, med möjlighet till förlängning. Vi vill gärna att du kan arbeta mer vid arbetstoppar samt arbeta heltid ett antal veckor under semesterperioden.

Vi ser gärna att du kan påbörja anställningen redan i mitten på december för överlämning från nuvarande studentmedarbetare som tar sin examen i januari.

Vem är du?
Vi söker dig som studerar en eftergymnasial utbildning inom personalvetarområdet och som har minst ett år kvar av dina studier. Mycket av arbetet kommer att vara av administrativ karaktär vilket gör att du behöver ha grundläggande kunskaper i Officepaketet samt ha lätt för att lära dig och arbeta i nya system.

Du är prestigelös och intresserad av att testa på olika arbetsuppgifter för att bidra till vårt arbete på HR-enheten. Som person är du strukturerad och du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du bör vara flexibel då arbetsdagarna ser olika ut och ha en god förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter. I rollen kommer du ha många interna och externa kontakter, varpå du som söker behöver vara serviceinriktad och ha en god förmåga att formulera dig tydligt och professionellt i tal och skrift.

Vi som arbetar på HR-avdelningen idag värdesätter ett nära samarbete och det är viktigt att även du har en bra samarbetsförmåga, samtidigt som du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Gillar du att tänka nytt och att utveckla så kommer du trivas hos oss!

Välkommen med din ansökan
Vill du bli vår nya studentmedarbetare på HR-enheten? Då är du välkommen med din ansökan senast 3 december 2020, men gärna snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss via mejl:
Josefin Vestberg, HR-administratör, josefin.vestberg@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här; www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.