Studentmedarbetare till HR-enheten

Studentmedarbetare till HR-enheten

Studerar du till personalvetare och är intresserad av ett extrajobb som knyter an till dina studier? Då söker vi dig!
"Som studentmedarbetare har jag fått med mig ovärderliga kunskaper inför framtiden. HR-enheten på Tyresö kommun arbetar brett med alla HR-relaterade frågor vilket gjort att jag har fått inblick i alla möjliga områden. Jag har haft stor möjlighet att påverka mitt schema vilket gjort att jag exempelvis kunnat jobba mindre en tentavecka och mer någon annan, så studierna har aldrig blivit lidande. Tvärtom har det varit fantastiskt lärorikt att hela tiden kunna applicera teorin från universitetet i praktiken."
Josefin Vestberg, studentmedarbetare

Vad erbjuder vi?
HR-enheten på Tyresö kommun ingår i kommunstyrelseförvaltningen och består i dagsläget av tio medarbetare. Det är vi som ansvarar för att stötta kommunens ca 140 chefer i alla typer av HR-frågor samt implementera, utveckla och driva HR-processer och projekt där varje medarbetare har sina ansvarsområden. Som studentmedarbetare hos oss får du en bred och god inblick i HR-avdelningens olika processer. Du avlastar våra HR-specialister med framför allt administrativa uppgifter inom exempelvis rekrytering, kompetensutveckling, employer branding och arbetsmiljö.

Du arbetar ca 10 timmar i veckan eller mer enligt överenskommelse med timlön under flexibla förutsättningar, för att kunna kombinera arbetet med dina studier. Du anställs för en termin i taget, inledningsvis till juni 2019, med möjlighet till förlängning samt heltid ett antal veckor under semesterperioden. Vi ser dock gärna att du kan påbörja anställningen redan i mitten på december för överlämning från nuvarande studentmedarbetare som tar sin examen i januari.

Vem är du?
Vi söker dig som studerar en eftergymnasial utbildning inom personalvetarområdet och som har minst ett år kvar av dina studier. Du är prestigelös och intresserad av att testa på olika arbetsuppgifter för att bidra till vårt arbete på HR-enheten.

För att trivas och lyckas som studentmedarbetare hos oss är du strukturerad på ett effektivt men samtidigt noggrant och genomtänkt sätt. Du bör vara flexibel, lyhörd och ha en god förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter. Vi som arbetar på HR-avdelningen idag värdesätter ett nära samarbete och det är viktigt att även du har en bra samarbetsförmåga, samtidigt som du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Då mycket arbete kommer att vara av administrativ karaktär behöver du ha grundläggande kunskaper i Officepaketet samt ha lätt för att lära dig och arbeta i nya systemverktyg. Har du tidigare arbetat i olika systemstöd ser vi det som meriterande. Du har även god förmåga att formulera dig i tal och skrift på ett tydligt och professionellt sätt, vilket är viktigt i kontakter såväl inom som utom organisationen.

Välkommen med din ansökan!
Vill du bli vår nya studentmedarbetare på HR-enheten? Då är du välkommen med din ansökan, senast 18 november, men gärna snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss via mail eller telefon:
Tove Andersén, HR-koordinator, tel. 08-578 29478, e-post: tove.andersen@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, tel. 08-578 29100

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Utvecklingstakten är hög och kommunen har en stark ambition att uppnå den vision som finns i kommunplanen om att bli den mest attraktiva kommunen i Stockholmsregionen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)