Stödpedagoger till LSS sökes

Stödpedagoger till LSS sökes

En av våra gruppbostäder inom LSS i Tyresö söker en stödpedagog
Om tjänsten
Vi söker dig som vill vara en del i vårt arbetslag och arbeta på rullande schema tillsammans med en samordnare och stödassistenterna. Du som stödpedagog jobbar på uppdrag av enhetschef och har ett övergripande ansvar för kvalitet gällande arbetet med brukarna på enheten. Du jobbar aktivt med att LSS värdegrund efterlevs och du fungerar som en pedagogisk förebild och säkerställer att arbetssätt anpassas utifrån behoven. Detta kan till exempel vara genom att införa och utveckla arbetssätt, förhållningssätt och metoder utifrån evidens och brukarens förutsättningar.

Du ska ha en helhetssyn på verksamheten och förväntas vara pådrivande i det löpande kvalitetsarbetet, samt stötta dina kollegor i detta. Det förväntas också att du håller dig ajour med utveckling och evidens inom funktionsnedsättningsområdet, samt aktivt delar med dig av den kunskap du har.

I arbetet ingår även att granska och utveckla den sociala dokumentationen utifrån rutiner och riktlinjer, samt säkerställa att den håller hög kvalitet. Detta kan bland annat innebära att du säkerställer att alla genomförandeplaner, kommunikationskartläggningar, riskbedömningar med mera följs upp kontinuerligt, samt stöttar kollegor som behöver hjälp med detta.

I uppdraget kan det även ingå att hålla i vissa kompetenshöjande aktiviteter inom arbetsgruppen och vid behov även i andra arbetsgrupper inom organisationen.

Du är en del av arbetslaget och arbetar enligt rullande schema parallellt med stöddassistenter och samordnare. På ditt schema kommer en viss del av din arbetstid vara stödpedagogtid, där du arbetar frikopplat från det dagliga stödet med dina uppgifter som stödpedagog.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid med 82,5%.

Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse, tjänstgöring på dag, kväll, helg.

Vem är du?
För att lyckas i rollen ska du antigen vara:
  • Utbildad stödpedagog (200 YH poäng), med minst två års yrkeserfarenhet inom området.
  • Eller ha relevant högskoleutbildning med pedagogisk inriktning (minst 180 HP), med minst två års yrkeserfarenhet inom området.
  • Eller ha utbildning motsvarande stödassistent och därutöver minimum 60 HP i relevanta kurser inom funktionsnedsättningsområdet och minst två års yrkeserfarenhet inom området.
Vi har krav på
  • God datavana och förmåga att arbeta i Microsoft Office-programmen.
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Som person är du lugn och trygg. Du har en förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter situationen. Du är lyhörd, strukturerad och trivs när du har många olika saker att arbeta med samtidigt. Du ska även ha god förmåga att samarbeta och att leda utan att vara chef.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 17 augusti 2020. Ansökningarna ses över efter den 17 augusti.

Kontaktpersoner:
Enhetschef Sandra Krögerström Collin, sandra.collin@tyreso.se eller tel: 08-578 275 81 (semester v. 30-33)

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här.
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 17 aug 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.